Πώς οι παραγγελίες για πολλές πίτσες οδήγησαν στην σύλληψη του Νο1 τρομοκράτη στις Βρυξέλλες

Ύστερα από ανθρωποκυνηγητό των ευρωπαϊκών αρχών επί τέσσερις μήνες, ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος τρομοκράτης στην Ευρώπη, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του μέσω μίας πιτσαρίας! Για την ακρίβεια είχαν εντοπίσει ένα διαμέρισμα στην οδό Quatre Vent στο οποίο υποτίθεται ότι ζούσε μία γυναίκα μόνη της. Αυτό το σπίτι βρισκόταν 450 μέτρα από το προηγούμενο σπίτι του Αμπντεσλάμ που είχαν εντοπίσει οι βελγικές αρχές στο Μολενμπέκ.

Από αυτό το διαμέρισμα καθημερινά γίνονταν παραγγελίες για πολλές πίτσες, που δεν δικαιολογούνταν από ένα μόνο άτομο. Η αστυνομία του Βελγίου άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και τελικά χτύπησαν διάνα και ο τρομοκράτης ζούσε στο διαμέρισμα!

Οταν έκαναν έφοδο στο σπίτι, είδαν δύο φίλους της γυναίκας που είχαν πάει για τσάι, μικρά παιδιά και τον Αμπντεσλάμ! Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν στο πόδι.   

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ο δημόσιος κίνδυνους νούμερο 1 στη γηραιά ήπειρο, βρίσκεται πια στα χέρια της βελγικής αστυνομίας. Ο άνθρωπος που συντόνισε τις αιματηρές επιθέσεις στην "Πόλη του Φωτός" Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους στις 13 Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, κρατείται και ανακρίνεται από τις βελγικές αρχές. Ο 26χρονος Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, τραυματίσθηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε το βράδυ σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τη βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Σήμερα έλαβε εξιτήριο, όπως μετέδωσαν τα βελγικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ