Τρόμος ξανά στην Τουρκία: Έκρηξη με 5 νεκρούς & 36 τραυματίες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίσθηκαν σε επίθεση καμικάζι στο κέντρο της ΚωνσταντινούποληςΟ ένας από τους νεκρούς είναι ο δράστης της επίθεσης.

 

Ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από παράρτημα του ελληνικού προξενείου, στα 70 μέτρα απο το Ζωγράφειο Λύκειο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εκρηκτικά με τα οποια ήταν ζωσμένος ο βομβιστής εξεράγγησαν νωρίτερα από το προγαμματισμένο και για αυτό οι αρχές ερευνούν μήπως υπάρχει και δεύτερος βομβιστής Καμικάζι.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση απαγορεύοντας την οποιαδήποτε αναμετάδοση ή μαγνητοσκόπηση που αφορά στην επίθεση.

 

Το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε οδηγία προς τους γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να μην βγουν από τα ξενοδοχεία τους και σε όσους κυκλοφορούν στην Κωνσταντινούπολη να λάβουν τα μέτρα τους.

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι:“η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα.” Οι δηλώσεις Τσαβούσολγου έγιναν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Τζαβάντ Ζαρίφ καταδίκασε την “τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, δείχνει το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας.”

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαιώνει την πληροφορία για τον τραυματισμό Ισραηλινών πολιτών, από τη σημερινή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Υπουργός Υγείας τόνισε επίσης σε δηλώσεις του πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 12 ξένοι πολίτες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ