Η Αθήνα από ψηλά: Σούπερ μπαλκόνια ή βεράντες για φαγητό ή ποτό με υπέροχη θέα

Καφεδάκι από νωρίς το πρωί, νόστιμο τσιμπολόγημα ή δημιουργικές γεύσεις το μεσημέρι και… ποτάκι σε chill out ατμόσφαιρα το βράδυ.

Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω των διόλου αμελητέο παράγοντα «σούπερ θέα» (από θάλασσα μέχρι… Ακρόπολη) και έχετε αμέσως αμέσως τη συνταγή για τον απόλυτο all day χώρο για καφέ, φαγητό ή/και ποτό.

Πού θα τον βρείτε; 

του Νικόλα Γεωργιακώδη

 

Σε δεκάδες σημεία εντός και εκτός Αθήνας. Εμείς επιλέξαμε έξι από τα πλέον αγαπημένα μας. 

Λουκούμι
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3234814


Θέλετε cosy ατμόσφαιρα; Η όμορφη σάλα του πρώτου ορόφου με την βαριά διακόσμηση και τα όμορφα μπαλκόνια θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Προτιμάτε θέα; Πιάστε θέση στην χαριτωμένη ταράτσα που βλέπει την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, αλλά απολαμβάνει και αστική θέα προς Ψυρρή και το Γιουσουρούμ της πλατείας. Όπου κι αν επιλέξετε να καθίσετε, θα απολαύσετε φθηνά ποτά (5€), ρακή ή μπύρα και εξίσου φθηνούς μεζέδες, όπως spring rolls, ντοματίνια με κατίκι Δομοκού, απάκι, burger (6,50€) ή club sandwich. Υπολογίστε περί τα 10-12€ για ποτό και χορταστικό τσιμπολόγημα. Στον μουσικό τομέα, το Λουκούμι παραμένει ανήσυχο και φιλοξενεί διάφορους DJs κάθε εβδομάδα στα decks.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ.: 210 9000915


Καφεδάκι με σούπερ θέα μετά την βόλτα στον πεζόδρομο ή μια επίσκεψη στο Μουσείο; Φαγητό με δημιουργικές μεσογειακές γεύσεις; Για κάθε περίπτωση, το εστιατόριο – καφέ του Μουσείου της Ακρόπολης μας καλύπτει πλήρως. Στα του μενού, οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα την εποχή και τις φρέσκες πρώτες ύλες. Για να πάρετε μια (γεύση), στο τραπέζι καταφθάνουν πιάτα όπως σκαλοπίνια από μοσχαράκι με φρέσκια ρίγανη και μοσχολέμονο, τραχανάς Αράχωβας με μανιτάρια και τραγανό ελληνικό προσούτο και γαρίδες Αλεξανδρούπολης με ούζο, ντοματίνια και κρόκο Κοζάνης. Για ένα γεύμα μαζί με ένα ποτήρι κρασί θα πληρώσετε περί τα 17-22€ ανά άτομο.

 

Thea Terrace Bar  


Απόλλωνος 21, Πλάκα, τηλ: 2103234357  

Σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο, η πλήρως προστατευμένη ταράτσα του ξενοδοχείου Central στην Πλάκα σερβίρει καφέ, ποτάκι, cocktails και λαχταριστά σνακ σε ένα απρόσμενα γοητευτικό κάδρο, με το ναό του Ηφαίστου, τα Αναφιώτικα, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο να στοιχίζονται μπροστά στα μάτια σας. Ο χώρος μικρός, περιλαμβάνει μικρά τραπεζάκια και μια σχετικά άνετη μπάρα για να απολαύσετε ποτό και τσιμπολόγημα, μέσα από ποικιλίες, κρύα πιάτα και κάποιες επιλογές σε πίτσα. Τα cocktails κοστίζουν 9€, ενώ οι signature επιλογές 10€. Στα των γεύσεων, ένα club sandwich κοστίζει 8€, ενώ μια ποικιλία κρασιού μεγάλη 15€. 

 

Couleur Locale


Νορμανού 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Άνοιξε την «μυστική» του ταράτσα προ δύο ετών και κατάφερε να γίνει all day στέκι. Το roof bar του Couleur Locale, βρέξει… χιονίσει, συγκεντρώνει πλήθος νεαρόκοσμου που πιάνει θέση στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια, και δίνει «χρώμα τοπικό» στην έξοδό μας με φόντο την πανέμορφη θέα του Βράχου της Ακρόπολης. Το Couleur Locale ανοίγει από το πρωί για ωραιότατο καφεδάκι και snacks, το μεσημέρι σερβίρει νόστιμο τσιμπολόγημα όπως αραβικές πίτες, πιάτα με κοτόπουλο, πίτσες, μεξικάνικα burger, τορτίγιες, μπρουσκέτες και αλμυρούς λουκουμάδες με κατσικίσιο τυρί και το βράδυ παίζει ωραίες μουσικές που ευνοούν την κουβέντα. Τα cocktails ξεκινούν από 7,5€, ενώ για το φαγητό υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο. Από τα decks του αυτόν τον μήνα περνούν οι Matina sous peau, ο Teo Mavropoulos, ο Dj Beautiful και ο Eugenios Plytas, με ελεύθερη είσοδο.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια -in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ