Το ποδήλατο βουνού είναι η καλύτερη άσκηση - Δες τα top tips για να χάσεις κιλά!

Θα μάθεις να ξεπερνάς εμπόδια όπως ρίζες δέντρων και παχιά λάσπη, ενώ οι συνέπειες του να πάρεις πολύ κλειστά μια στροφή ή να γλιστρήσεις δεν είναι το ίδιο επώδυνες όσο θα μπορούσαν να είναι στο δρόμο. 

Το μαλακό και ολισθηρό έδαφος αναγκάζει τους ποδηλάτες εκτός δρόμου να επιλέγουν μικρές ταχύτητες και δυνατό ρυθμό και αυτή η τεχνική σημαίνει ότι θα πηγαίνεις καλύτερα στις ανηφόρες στην άσφαλτο.

Κάτι άλλο που θα μάθεις είναι να μην πατάς πολύ απότομα το φρένο στις στροφές, εκτός κι αν θέλεις να γεμίσει το πρόσωπό σου με λάσπη! Το μήνυμα εδώ είναι πως μερικές προπονή σεις μακριά από τα πατημένα μονοπάτια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσεις το στυλ σου χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος, αρκεί βέβαια να ξέρεις να ξεπερνάς τα εμπόδια όπως…

 

… πηχτή λάσπη:

Τη διακρίνεις στον ορίζοντα; Μην πανικοβάλλεσαι. Κράτα την ισορροπία σου κοιτάζοντας μπροστά και επιλέγοντας μια ευθεία γραμμή μέσα από τη λάσπη. Προσπάθησε να μένεις στο ψηλό τμήμα του εδάφους όταν ποδηλατείς σε καμπύλο μονοπάτι, για να μη βγεις από τα όριά του αν γλιστρήσεις. Η καλή ταχύτητα είναι πολύ σημαντική στην πηχτή λάσπη – αυτή θα βοηθήσει να κρατήσεις το ποδήλατό σου ίσιο!

… ρίζες δέντρων:

Μπορεί να μοιάζουν αρκετά ακίνδυνες, το να περάσεις όμως πάνω από βρεγμένες ρίζες είναι αρκετά περίπλοκο, οπότε προσπάθησε πάντα να τις προσεγγίζεις από μπροστά και όχι σε γωνία. Σήκω όρθια επάνω στα πετάλια σου και σκύψε πάνω από τη σέλα του ποδηλάτου για να ελαχιστοποιηθεί η τριβή με το έδαφος (μπορείς να προσπαθήσεις να ανασηκώσεις ελαφρά τον μπροστινό τροχό για να περάσεις πάνω από τις ρίζες, για παράδειγμα).

… λακκούβες:

Να περάσεις από μέσα ή γύρω από αυτές; Το πρόβλημα με τις λακκούβες είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις το βάθος τους και τι κρύβεται μέσα στο νερό. Πέρνα μέσα από τη λακκούβα φροντίζοντας να μεταφέρεις πάντα προς τα πίσω το βάρος σου και να ανασηκώνεις λίγο τον μπροστινό τροχό αν μπορείς – αυτό θα σημαίνει ότι είσαι προετοιμασμένη να περάσεις τυχόν εμπόδιο.

… ολισθηρές στροφές:

Το να πάρεις μια στροφή είναι πάνω κάτω το ίδιο, είτε σε βρεγμένο είτε σε στεγνό έδαφος – διάλεξε μια καλή πορεία και μετάφερε ελαφρώς το βάρος σου προς το εξωτερικό πόδι καθώς στρίβεις. Όταν ο καιρός είναι βροχερός, πρέπει να ελέγχεις την ταχύτητά σου, οπότε χρησιμοποίησε τα φρένα απαλά και κοίτα μπροστά για να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Προσπάθησε να έχεις αυτοπεποίθηση όταν επιταχύνεις επάνω στη στροφή.

ΠΗΓΗ: shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ