Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Oριστικό λουκέτο στη Softex: Στον δρόμο 200 εργαζόμενοι - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Οριστικά λουκέτο μπαίνει στη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία προϊόντων χάρτου, Softex, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας κατά την τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των 200 εργαζόμενων.
 

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, τριμερής συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της SOFTEX με θέμα την απόφαση της μητρικής εταιρείας να κλείσει οριστικά την Αθηναϊκή Χαρτοποιία ΑΕ.

»Το Υπουργείο Εργασίας και οι εργαζόμενοι για μια ακόμα φορά ζήτησαν την αναθεώρηση αυτής της απόφασης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η μητρική εταιρεία διακόπτει οριστικά την παραγωγική λειτουργία στο αντικείμενο παραγωγής χαρτιού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

«Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σε όλους ότι βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας εναλλακτικών λύσεων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα» καταλήγει.

Το θέμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν η πολυεθνική εταιρεία Bolton Group, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Bolton HELLAS AEBE, αποφάσισε να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας Softex.

Η Bolton Group ανέστειλε τότε τη λειτουργία του εργοστασίου στην Αθήνα και εξέταζε τη μεταφορά του στη Βουλγαρία, επικαλούμενη χαμηλές αποζημιώσεις που έλαβε από ασφαλιστικές εταιρείες στην πυρκαγιά του καλοκαιριού στο εργοστάσιο στο Αιγάλεω. Να θυμίσουμε ότι οι περίπου 200 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για τις προθέσεις της εταιρείας, ενώ το υπουργείο εργασίας χαρακτήριζε τότε «πρόσχημα» τα περί ζημιών από την πυρκαγιά, κάνοντας διάφορες ενέργειες για να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου.

Από την πλευρά τους, οι ασφαλιστικές εταιρείες που αποζημίωσαν τη Softex μετά την πυρκαγιά, διέψευσαν με κοινή τους ανακοίνωση τα περί μικρής αποζημίωσης και χαρακτήριζαν «τουλάχιστον άστοχη» την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας του εργοστασίου στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ