Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το παιδί-θαύμα του ΝΒΑ: Πέτυχε‏ τέταρτο τριπλ νταμπλ σε διάστημα 11 αγώνων

«Θέλω πραγματικά να βρω την αγελάδα από την οποία παίρνει το γάλα που πίνει! Πρέπει να είναι απίστευτης ποιότητας!», σχολίασε ο συμπαίχτης του, Τζαμπάρι Πάρκερ.

 Την απάντηση όμως ούτε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος από την ίδια... αγελάδα έπινε γάλα, μπορεί να του τη δώσει. Το μόνο που είπε ο μεγάλος αδελφός είναι πως «πραγματικά ούτε εγώ δεν ξέρω ποια είναι τα όριά του».

Ισως ο προπονητής του, Τζέισον Κιντ, μπορεί να δώσει την εξήγηση στο μπασκετικό θαύμα που συντελείται στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ: «Νομίζω ότι ο Γιάννης έχει ξεφύγει κατά πολύ από τη φυσιολογική καμπύλη! Η πρόοδος, η διάθεση για δουλειά και το πολύ μπασκετικό IQ τον έχουν βοηθήσει να καταλάβει πολύ γρήγορα τις απαιτήσεις της θέσης του πόιντ γκαρντ! Ξοδεύει πολλή ώρα στο γυμναστήριο, ρωτάει συνεχώς πράγματα που έχουν να κάνουν με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και θέλει να γίνει ο καλύτερος ηγέτης! Αυτά που έχει καταφέρει σε στατιστικό επίπεδο έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Βλέποντάς τον κάθε μέρα στην προπόνηση μπορώ να πω ότι δεν εκπλήσσομαι καθόλου με αυτά που βλέπω να κάνει στους αγώνες! Ειδικά το coast to coast με τρεις ντρίπλες, την προσποίηση και το κάρφωμα, μόνο δύο-τρεις παίχτες στον κόσμο μπορούν να το κάνουν! Τόσο προικισμένος σωματικά κι αθλητικά είναι...», τόνισε ο εκστασιασμένος από τη θεαματική εξέλιξη του διεθνούς Ελληνα μπασκετμπολίστα προπονητής του,Τζέισον Κιντ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε διάστημα τριών εβδομάδων πέτυχε το 4ο τριπλ νταμπλ, (με 28 π., 11 ρ., 14 ασ., 4 κλ. & 2 κοψ.) στη νίκη (109-100) επί των Νετς, έγινε... άλλος παίχτης από τη μέρα που ο προπονητής του τον έχρισε πόιντ γκαρντ μετά τον τραυματισμό του Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς.

Χάρη στο νέο επίτευγμά του το «ελληνικό θηρίο» (Greek Freak) έγινε ο πρώτος παίχτης στην ιστορία των Μιλγουόκι που επιτυγχάνει τέσσερις φορές το σπουδαίο αυτό στατιστικό κατόρθωμα, ξεπερνώντας «θρύλους» του παγκόσμιου μπάσκετ, όπως ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (1973-74), ο Οσκαρ Ρόμπερτσον (1970-71) και ο Αλβιν Ρόμπερτσον (1990-91) που το είχαν πετύχει τρεις φορές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ