Αναζητάς αποτελεσματικούς τρόπους να μεταμορφώσεις το σώμα σου; Εδώ είναι η λύση

Αυτές οι ασκήσεις είναι εύκολες αλλά αποτελεσματικές για την ενδυνάμωση του σώματός σου και ταυτόχρονα καίνε τις ανεπιθύμητες θερμίδες.

 Ωστόσο, δεν αρκεί να κολλήσεις σε αυτές τις ασκήσεις για ωραίο σώμα, θα πρέπει επίσης να τρως υγιεινά και να κοιμάσαι αρκετά. Μη χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου κάνοντας άλλες προπονήσεις, εδώ θα βρεις τις 7 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις το σώμα σου σε χρόνο μηδέν.

 

Πήδα το σκοινάκι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες σκοινάκι; Ίσως όταν ήσουν κοριτσάκι. Το σκοινάκι είναι μια φτηνή και εύκολα “φορητή” άσκηση που μπορείς να κάνεις σχεδόν παντού. Με αυτή την προπόνηση καις περισσότερες θερμίδες το λεπτό απ’ ότι με οποιαδήποτε άλλη. Άρχισε να πηδάς για μια τέλεια άσκηση και άφθονη διασκέδαση. Ένα από τα καλύτερα θέματα με το σκοινάκι είναι πως μπορείς να το γυμναστείς μαζί με τα παιδιά σου. Επιπλέον, το σκοινάκι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βρεις τη φόρμα σου κάνοντας μια πολύ αποτελεσματική αεροβική άσκηση ακόμη κι όταν δεν είσαι στο χώρο σου. Απλά βάλε το σκοινάκι στην τσάντα σου και δεν χρειάζεται να ψάχνεις το κοντινότερο γυμναστήριο.

Βαθιά Καθίσματα

Τα καθίσματα είναι μια σύνθετη άσκηση για όλο το σώμα που ασκεί περισσότερες από μία μυϊκές ομάδες. Αυτή η δυνατή άσκηση βοηθά στην τόνωση των γλουτών σου, δυναμώνει το σώμα και καίει πολλές θερμίδες. Για να αυξήσεις την καύση θερμίδων και να ανεβάσεις τους καρδιακούς σου παλμούς, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις καθίσματα με αναπήδηση. Ή μείνε σε θέση καθίσματος με βαράκια τα χέρια για να αυξήσεις την ένταση και για να νιώσεις το κάψιμο.

Το να κάνεις τακτικά καθίσματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να μεταμορφώσεις το σώμα σου αλλά και να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία. Αν κάνεις καθιστική ζωή στη δουλειά ή στο σπίτι, έχεις υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες. Γιατί να μην κάνεις μερικά καθίσματα όσο περιμένεις να τελειώσει το μαγείρεμα του φαγητού, να βράσει το νερό στο μπρίκι ή να ανοίξει ο υπολογιστής σου; Μερικές φορές η πολυπραγμοσύνη είναι εξαιρετικό πράγμα!

Πους απς

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν πους απς καθώς αυτή η άσκηση είναι λίγο πιο δύσκολη στην εκτέλεσή της, μπορεί όμως να κάνει θαύματα για το σώμα σου. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές των πους απς που γυμνάζουν διαφορετικούς μύες στους ώμους και τα χέρια. Δοκίμασε να δοκιμάζεις διαφορετικές ασκήσεις πους απς για να μειώσεις τον κίνδυνο να βαρεθείς με αυτή την άσκηση. Τα πους απς είναι μια άσκηση που δεν γυμνάζει μόνο το επάνω μέρος του σώματός σου αλλά επικεντρώνεται και στον κορμό. Κάνε πους απς μερικές μέρες την εβδομάδα και θα δεις γράμμωση στα χέρια σου και συνολική μεταμόρφωση στο σώμα σου. Επιπλέον, τα πους απς είναι καλά για την καρδιά και την καρδιαγγειακή σου υγεία ενώ αυτή η άσκηση βοηθά να βελτιώσεις τη στάση σου. Απλά βεβαιώσου ότι τα κάνεις σωστά – μάθε να κάνεις πους απς με την πλάτη σου ίσια για να μειώσεις τον πόνο στην πλάτη και να αποφύγεις την ένταση στην πλάτη σου.

Προβολές

Για να τονώσεις τους μύες στα πόδια σου δοκίμασε να κάνεις προβολές. Οι προβολές σου δίνουν τόσο εκπληκτικά αποτελέσματα επειδή απομονώνουν κάθε πόδι, βοηθώντας στη μεταμόρφωση του σώματός σου. Για να προσθέσεις λίγη αεροβική και να αυξήσεις την ένταση, κάνε μερικές προβολές με άλμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, σου προτείνουμε να κάνεις 3 σετ από 10 προβολές τη μέρα. Καθώς οι προβολές είναι μια πολύ αποτελεσματική άσκηση για ενδυνάμωση, γράμμωση και χτίσιμο μερικών μυϊκών ομάδων, γιατί να μην τις κάνεις κάθε μέρα; Ακόμη κι αν έχεις ένα σούπερ γεμάτο πρόγραμμα, μπορείς και πάλι να βρεις χρόνο για να κάνεις μερικές προβολές. Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες και άρχισε να γυμνάζεσαι για να μεταμορφώσεις το σώμα σου σήμερα.

Κολύμπι

Τα σπουδαία νέα για όλους τους λάτρεις της κολύμβησης και για εκείνους που προσπαθούν να μεταμορφώσουν το σώμα τους – το κολύμπι είναι μια σούπερ αποτελεσματική προπόνηση που θα σου προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το κολύμπι βοηθά στην ενδυνάμωση του κορμού σου και γυμνάζει διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Το κολύμπι ενισχύει μια σειρά από οφέλη για την υγεία σου. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, δυναμώνει την καρδιά και βελτιώνει την αεροβική σου ικανότητα. Επιπλέον, το κολύμπι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να κινητοποιηθεί όλη η οικογένειά σου και να διασκεδάσετε όλοι μαζί. Ωστόσο, αυτή η άσκηση δεν είναι τόσο φορητή όσο το σκοινάκι!

Τρέξιμο

Τα οφέλη από το τρέξιμο είναι πολλά. Βοηθά στην ανακούφιση του άγχους, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς σου, μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, καίει σούπερ θερμίδες και βελτιώνει τη συνολική σου υγεία. Στην πραγματικότητα, το τρέξιμο μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα σου όσο καμιά άλλη άσκηση. Χτίζει γερά, γραμμωμένα πόδια και τα κάνει να δείχνουν πιο αδύνατα. Απόλαυσε το τρέξιμο, ειδικά νωρίς το πρωί, αφού είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα. Αν η ιδέα να τρέχεις δεν σου πολυαρέσει, δοκίμασε το τζόκινγκ. Το τζόκινγκ δεν βοηθάει απλά να κάψεις θερμίδες αλλά επίσης βοηθά στη συνολική βελτίωση της υγείας σου.

Ποδήλατο

Μια προπόνηση με ποδήλατο είναι ο απόλυτος τρόπος να ιδρώσεις και να γυμνάσεις τα πόδια σου. Η ποδηλασία είναι μια εξαιρετική άσκηση καθώς μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου και να φτάσεις σε μεγαλύτερη ένταση. Δυναμώνει τα πόδια σου, τα χέρια και την πλάτη, ενθαρρύνει την καρδιά σου να δουλεύει πιο αποτελεσματικά και βοηθά στην απώλεια βάρους. Η ποδηλασία είναι επίσης ένας από τους ευκολότερους τρόπους να χωρέσεις την άσκηση μέσα στο καθημερινό σου πρόγραμμα καθώς το ποδήλατο είναι ένα εξαιρετικό μέσο μεταφοράς. Σε γυμνάζει, γλυτώνεις λεφτά και είναι καλό για την υγεία σου. Πάρε μαζί τον καλό σου ή μια φίλη, ή κάνε ποδήλατο μόνη σου, και θα είσαι σίγουρη ότι η προπόνησή σου θα σου αποδώσει σούπερ αποτελέσματα. Eναλλακτική στο γυμναστήριο, αποτελεί το spinning.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ