Συναγερμός στη Γερμανία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Βερολίνο - Ένας νεκρός

Συναγερμός έχει σημάνει στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου το πρωί της Τρίτης εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός, που πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου μάρκας VW Passat, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματίες. 

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από τον δρόμο Bismarckstrasse όπου σημειώθηκε η έκρηξη και στις οποίες φαίνεται το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει επιπλέον ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν εντός του οχήματος.

Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή και ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης. Μάλιστα η γερμανική αστυνομία κάλεσε, μέσω του Twitter, τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλείσουν τα παράθυρα αλλά και να απομακρυνθούν από τα μπαλκόνια.

Πάντως το περιστατικό δεν φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά με το οργανωμένο έγκλημα, γράφει η «Bild». 

Η έκρηξη του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε την ώρα που περνούσε δίπλα από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εφημερίδα  «Τagesspiegel» η οποία επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο οδηγός του αυτοκίνητου, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί , υπέκυψε στα τραύματά του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ