Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Στην Ειδομένη, Αβραμόπουλος και Μητσοτάκης μετά το χάος του τελευταίου 48ωρου

Στην Ειδομένη, όπου αποτυπώνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί αφενός στην ανάγκη παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες.

Αφετέρου δε στην υποχρέωση τήρησης νόμων και διεθνών συμφωνιών, μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα 24ώρο μετά την απέλπιδα «έξοδο» χιλιάδων προσφύγων προς τα Σκόπια.

Την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή ανακοίνωσε, πριν λίγο, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος, στο Σκάι, υπογραμμίζοντας ότι η Ειδομένη κινδυνεύει να μετατραπεί σε «no man's land» (σ.σ. μειωμένης κυριαρχίας) χωρίς έλεγχο για τίποτε. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναρωτήθηκε για τη διακίνηση του εγγράφου που πυροδότησε την πορεία των προσφύγων και στηλίτευσε την παντελή απουσία του κράτους στην περιοχή. η Ειδομένη είναι τόπος απάνθρωπης δοκιμασίας και όχι απλώς καταυλισμός. «Είναι παντελής η απουσία του κράτους στην Ειδομένη» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών» προειδοποίησε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας πως «κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το προσφυγικό έχει πάρει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

 

Αυτό που εννοεί ο κ. Κουμουτσάκος, και προβληματίζει τη Συγγρού, είναι το ενδεχόμενο στην οικονομική και προσφυγική κρίση, να προστεθεί πλέον και μία κρίση στα εθνικά θέματα, είτε με τα Σκόπια («η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. (Η είσοδος μεταναστών στην ΠΓΔΜ) προσθέτει ένταση στην περιοχή, διακρατική αυτή τη φορά, αν δεν γίνουν τα σωστά βήματα, είπε στο Σκάι ο κ. Κουμουτσάκος) είτε με την Τουρκία, που ως γνωστόν απαιτεί την ανατροπή της γραμμής Λευκωσίας – Αθήνας για την επίλυση του Κυπριακού, προκειμένου να συναινέσει σε ένα σχέδιο ελέγχου των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. «Έχουμε μειωμένη η καθόλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα της να κάνει λεπτούς χειρισμούς» κατέληξε.

 

Την ίδια ώρα πολύ έντονη ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή υπάρχει και στις  Βρυξέλλεςκαι για αυτό τον λόγο θα πάει στην περιοχή και ο ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ