Η τελική απόφαση για την εκταφή του Δημήτρη Μητροπάνου - Ζητούν να πληρωθεί για 1 χρόνο ακόμη

Πριν λίγες μέρες, η οικογένεια του τραγουδιστ είχε υποβάλλει αίτημα παραμονής του τάφου του εσαεί στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών "χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση", θέμα το οποίο συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. 

ταφή του τραγουδιστή έγινε στις 16 Απριλίου του 2012 σε τάφο τριετούς χρήσεως με την καταβολή των αναλογούντων τελών και δικαιωμάτων" σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.  

Τελικά το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων έδωσε τελικά το "πράσινο φως" στην οικογένεια του τραγουδιστή κι αποφάσισε να μην γίνει η εκταφή του μέχρι να φτιαχτεί το Μαυσωλείο Καλλιτεχνών στο Α' Νεκροταφείο. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το star.gr, η οικογένεια του τραγουδιστή θα πρέπει να εξοφλήσει τον έναν χρόνο παράταση που είχε πάρει. Η χήρα του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια, στις 10 Φεβρουαρίου, έστειλε αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων, ζητώντας «να μη συντελεστεί η εκταφή και να παραμείνει ο τάφος εσαεί δεδομένου ότι ο αείμνηστος, όπως μαρτυρείται στον Τύπο αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο συλλογικό πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να παραμείνει επισκέψιμος ο τόπος της τελευταίας του κατοικίας».

Το σημείωμα συνυπογράφουν οι κόρες Αναστασία και Μυρσίνη και η αδελφή του Σμαράγδα καταλήγει, λέγοντας πως «Δημήτρης Μητροπάνος συνεισέφερε στον πολιτισμό από το δικό του μετερίζι για πάνω από 45 χρόνια και θεωρούμε εύλογο αίτημα την παραμονή του τάφου του εσαεί στο σημείο, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ