Bόμβα Βίτσα: Οι περισσότεροι μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα

Σε μια δήλωση στους Financial Times που θα συζητηθεί προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα μείνουν στη χώρα έως και δύο χρόνια, ενώ κάποιοι θα παραμείνουν μόνιμα. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο συντονιστής υπουργός για την προσφυγική κρίση, oι περισσότεροι πρόσφυγες θα περιμένουν από μήνες έως και δύο χρόνια για μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της ΕΕ, ειδικά αν το εναλλακτικό σχέδιο για 100.000 μετανάστες γίνει πραγματικότητα. «Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι οι περισσότεροι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Αυτό θα συμβεί», πρόσθεσε. 

 

Ο Κ. Βίτσας επεσήμανε ακόμη ότι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. «Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».

Υποστήριξε πάντως ότι υπάρχουν θέσεις για αυτούς τους ανθρώπους σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς», ενώ διατύπωσε την ανησυχία ότι η Τουρκία θα αρνηθεί να δεχθεί οικονομικούς μετανάστες που έχουν ήδη παγιδευθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα ως προς την επιστροφή και μετεγκατάσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ