Story: Παμφάγο κοριτσάκι τρώει από πλαστελίνη μέχρι κλαδιά & πετρούλες

Οι γονείς της τρίχρονης Maddie Moore δεν μπορούν να πάρουν ούτε δευτερόλεπτο τα μάτια τους πάνω από τη κόρη τους, καθώς η διαταραχή από την οποία πάσχει, την κάνει να έχει συνεχώς λαχτάρα για μη εδώδιμες ουσίες.

Η παρορμητική διαταραχή, γνωστή και ως Pica, κάνει την Maddie να καταναλώνει διάφορα πράγματα όπως κολλητική ταινία, μπογιές, πλαστελίνη, ξύλο και πλαστικό. Τρώγοντας βέβαια αυτές τις ακατάλληλες για κατανάλωση ουσίες δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία της, ενώ έχει διάφορα συμπτώματα όπως εμετό, δυσκοιλιότητα, αίσθημα πνιγμού, ακόμη και δηλητηρίαση. Όταν η Maddie ήταν μόλις ενός έτους, η μητέρα της είχε παρατηρήσει ότι είχε την τάση να πιάνει διάφορα, ασυνήθιστα αντικείμενα και να προσπαθεί να τα φάει.

Απευθυνόμενη σε γιατρούς, αυτοί διέγνωσαν αυτισμό, αναπτυξιακή καθυστέρηση και Pica (η διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστες και αδιάκριτες διατροφικές συνήθειες).

Τη νύχτα, οι γονείς τής Maddie την κοιμίζουν σε ένα ειδικό κρεβάτι για να αποτρέψουν τη διαφυγή της και την πιθανότητα να φάει κάτι τοξικό. Η οικογένεια της Maddie, η οποία έχει ακόμα μια αδερφή, ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Bournemouth και αυτό που ζητούν τώρα από το Συμβούλιο είναι ένα μεγαλύτερο σπίτι για τον εξοπλισμό που χρειάζεται το κοριτσάκι.

Η μητέρα της Catherine αναφέρει στη Sun: «Είναι δύσκολο όλο αυτό, επειδή, λόγω της κατάστασής της, δεν βγαίνει έξω για αρκετή ώρα. Θέλω να είναι ασφαλής, λόγω των πολύπλοκων αναγκών της και να έχει ένα χώρο για να παίξει, αλλά και η αδερφή της να μπορεί να ξεκουραστεί. Θα ήταν ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας, αλλά αξίζει τον κόπο. Η Maddie έχει έναν πολύ καλό χαρακτήρα. Την αγαπώ τόσο πολύ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ