Απόπειρα νέας επίθεσης στον Τραμπ (βίντεο): «Είναι μουσουλμάνος εξτρεμιστής» λέει ο μεγιστάνας

Αστυνομικοί των μυστικών υπηρεσιών όρμησαν χθες στην εξέδρα για να προστατέψουν τον Ντόλαντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο 69χρονος μεγιστάνας έσκυψε στην εξέδρα όπου πραγματοποιούσε την ομιλία του και τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών έτρεξαν γύρω του. Αιτία στάθηκε ένας άνδρας, που όρμησε στο πόντιουμ όπου είχε στηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ντέιτον του Οχάιο. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον άνδρα, που ήταν ντυμένος με μαύρη μπλούζα και μαύρο παντελόνι, πριν αυτός φτάσει στο βήμα και τον μετέφεραν μακριά.

«Ήμουν έτοιμος. Δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα, αλλά θα ήμουν εκεί έξω να αγωνίζομαι», δήλωσε αργότερα σε μια άλλη προεκλογική συγκέντρωση ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας «επιδίωκε να με βλάψει». Με ανάρτηση του μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κατηγόρησε αργότερα τον άνδρα ότι έχει επαφές με το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας στην σύλληψη του.

Την Παρασκευή διαδηλωτές, πολλοί μεταξύ αυτών υποστηρικτές του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς και ακτιβιστές του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter είχαν καταφέρει να συγκεντρωθούν μέσα στον αθλητικό χώρο του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στο Σικάγο, όπου ο επιχειρηματίας επρόκειτο να μιλήσει νωρίς το βράδυ, απειλώντας να διαταράξουν τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Σάντερς για τα επεισόδια στο Σικάγο, τον οποίο αποκάλεσε ο «κομμουνιστής φίλος μας».

«Τελείως ξαφνικά, μια σχεδιασμένη επίθεση προέκυψε από το πουθενά», δήλωσε ο Τραμπ στο Ντέιτον, περιγράφοντας τα γεγονότα του Σικάγου, χαρακτηρίζοντας «επαγγελματίες» τους επικεφαλής των διαδηλωτών.

«Όπως συμβαίνει κατ' ουσίαν καθημερινά, ο Ντόλαντ Τραμπ φανερώνει στον αμερικανικό λαό ότι είναι ένας παθολογικός ψεύτης. Προφανώς, ενώ είμαι ευγνώμων ότι είχαμε υποστηρικτές μας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στο Σικάγο, η εκστρατεία μας δεν διοργάνωσε τις διαδηλώσεις», απάντησε ο Σάντερς.

Παράλληλα χθες, σε μια εκδήλωση στο Κάνσας Σίτι ο Τραμπ κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους παρευρισκόμενους που διέκοπταν την ομιλία του.

«Θα πρέπει να εξηγήσουνε στην μητέρα και τον πατέρα τους γιατί έχουν (σ.σ. βεβαρημένο) ποινικό μητρώο και γιατί δεν μπορούν να πιάσουν μια δουλειά. Και ξέρετε τι; Θα ξεκινήσω να μηνύω όλους αυτούς τους ανθρώπους και τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο Τραμπ, επευφημούμενος από το κοινό.

Έξω από το χώρο της συγκέντρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν, κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού, για να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Τραμπ και διαδηλωτών που φώναζαν «Διακόψτε τη συγκέντρωση!».

Οι αντίπαλοι του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων τόνισαν πως ο ίδιος ο μεγιστάνας με την εμπρηστική ρητορική του προκάλεσε αυτή την νευρική ατμόσφαιρα που τώρα εξαπλώνεται σε όλη την κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως η προεδρική κούρσα έχει «μετατραπεί σε ριάλιτι τηλεόραση», ενώ ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ χαρακτήρισε «θλιβερά» τα επεισόδια του Σικάγου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ