Κόντρα για την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά – Θετική η Κυβέρνηση, εξηγήσεις ζητά η ΝΔ

«Διεθνή πρακτική» χαρακτήρισε ο Γιάννης Μουζάλας την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων.

«Μακάρι να έρθουν» τόνισε σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ο Υπουργός Μετανάστευσης «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης είπε τέλος ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η Ειδομένη καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη

Η επιβεβαίωση από Τόσκα

Ο Νίκος Τόσκας επιβεβαίωσε χθές την είδηση ότι το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο ίδιος με τον Τούρκο ομόλογό του την Τρίτη στη Σμύρνη, προβλέπει την παρουσία Τούρκων παρατηρητών και όχι απαραίτητα αστυνομικών στα ελληνικά νησιά για να επιταχύνεται η διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών μέσα σε 48 ώρες.

630 πρόσφυγες και μετανάστες μπήκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά από τα Τουρκικά παράλια είπε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα εκκενώνει 5 νησιά από τους πρόσφυγες είπε ότι «προφανώς και θα φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά και θα προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης ότι «το μεγάλο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου είναι η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και η επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία».

Είπε τέλος ότι ο ίδιος πιστεύει πως «θα μειωθούν οι ροές και πως δεν θα γίνουν κέντρα φιλοξενίας σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές ούτε υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν κέντρα μεταναστών στην Κρήτη».

ΝΔ: Να δώσουν άμεσα εξηγήσεις

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέχεια σημερινών δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκεί έφτασαν τα πράγματα !

Η Κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα τη δυνατότητα εγκατάστασης Τούρκων αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία επανεισδοχής μεταναστών.

Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της.

Οφείλουν να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για ένα θέμα που προβληματίζει και ανησυχεί όλους τους Έλληνες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ