Δωρεάν θέατρο με το eirinika: Το νέο πολιτικό έργο "Escuela" του Γκιγιέρμο Καλντερόν στο Θησείον

Στείλτε mail στο eirinika.contest@gmail.com με το Ονοματεπώνυμο σας, έναν αριθμό επικοινωνίας και ένδειξη της συγκεκριμένης παράστασης για να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 13/03 στις 20:00.

Ο Γκιγιέρμο Καλντερόν (ηγετική μορφή του νέου πολιτικού θεάτρου, της Λατινικής Αμερικής), έγραψε το "Escuela", που σημαίνει σχολείο. Χρόνος, 1987, στρατιωτική δικτατορία του Πινοσέτ. Τόπος, η Χιλή.

Μια ομάδα ακροαριστερών φοιτητών - ακτιβιστών, συγκεντρώνονται σε ένα σκοτεινό σαλόνι, για να μυηθούν στις μεθόδους του ένοπλου επαναστατικού αγώνα, για την ανατροπή της στρατιωτικής δικτατορίας. Φορούν μάσκες, για να κρύψουν την ταυτότητά τους και να αποτραπεί η κατάδοσή τους, σε περίπτωση σύλληψης και βασανισμού, διδάσκονται πως να χρησιμοποιούν όπλο, μυστικές οργανωτικές πρακτικές, αλλά και πολιτική θεωρία.

Με υπόγειο χιούμορ, εν μέσω τρόμου, αλλά και με διεισδυτική ματιά το "Escuela", δείχνει τον αγώνα και την πάλη μιας χαμένης γενιάς, έτοιμης να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μέσα, προκειμένου να αποκτήσει δικαιοσύνη και ελευθερία, μαθαίνοντας άτσαλα τους όρους της αντίστασης. Ένα συναρπαστικό έργο, που καταδεικνύει τις συνθήκες εκείνες, που οδηγούν κάποιους συνηθισμένους πολίτες, να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους, σε απάντηση στις απάνθρωπες τακτικές των Χιλιανών αστυνομικών δυνάμεων.

Το "Escuela", ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, στο "θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ", στις 10 Μαρτίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βαρσάμη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

με τους: Αγοραστή Αρβανίτη, Αννίτα Κούλη, Αθηνά Καραγιώτη, Σωκράτη Πατσίκα, Σταύρο Σβήγκο

Παραστάσεις κάθε:  Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 27 Μαρτίου 2016
Διάρκεια 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ
φοιτητικό - ανέργων 8 ευρώ

Προβολή Επικοινωνία: BrainCo S.A.

θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7
τηλ. ταμείου: 210 3255444

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ