Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες;

Το 85% των ανθρώπων που είναι άνω των 100 ετών είναι γυναίκες. Οι γυναίκες, μάλιστα, φαίνεται να ζουν 5 έως 10 χρόνια παραπάνω από τους άντρες.

 Πού οφείλεται αυτό το πλεονέκτημα των γυναικών; Να μερικές πιθανές αιτίες που οδηγούν στην μακροβιότερη ζωή των γυναικών.

 

Ο σίδηρος. Κι όμως τα μειωμένα επίπεδα σιδήρου των γυναικών σε σχέση με εκείνα των ανδρών φαίνεται πως προστατεύουν περισσότερο τις γυναίκες από καρδιαγγειακά προβλήματα κατά 10 έως 20 χρόνια περισσότερο. Οι γυναίκες λόγω της έμμηνης ρήσης τους έχουν χαμηλότερα επίπεδα σιδήρου. Τα υψηλά επίπεδα σιδήρου επηρεάζουν τη διαδικασία καταστροφής των ελεύθερων ριζών με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη γήρανση τω κυττάρων.

Οι γυναίκες φέρουν δύο χρωμοσώματα Χ, ενώ οι άντρες ένα Χ και ένα Υ. Ακόμα, λοιπόν, και εάν το ένα γυναικείο χρωμόσωμα Χ αρχίσει να δυσλειτουργεί έχουν “ρεζέρβα” το δεύτερο για να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και να αποφύγουν  ορισμένες ασθένειες.

Στα είκοσί τους οι άντρες παθαίνουν αυτό που λέμε έκρηξη τεστοστερόνης. Κάνουν επικίνδυνα πράγματα, τρέχουν πιο πολύ με το αμάξι, κυνηγούν οτιδήποτε έχει αδρεναλίνη. Αυτό, όμως, τους κάνει και πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα και στα δυστυχήματα.

 

Δείτε όλη την συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ