Home Spa: Εύκολα tips για να μεταμορφώσεις το βραδινό σου μπάνιο στην απόλυτη εμπειρία ομορφιάς & χαλάρωσης

Το μόνο που ζητάς μόλις φτάσεις στο σπίτι στο τέλος μιας φορτισμένης και παγερής μέρας είναι ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο. Αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι, πέρα από τη χαλάρωση, για να μπεις τρέχοντας μέσα στην μπανιέρα.

Έρευνες δείχνουν ότι ένα μπάνιο ενεργοποιεί τους αμυντικούς μηχανισμούς κάθε κυττάρου του οργανισμού, ανακουφίζει από τον πόνο, τονώνει το μυϊκό σύστημα, αυξάνει την όρεξη για σεξ ή καλό ύπνο, αδυνατίζει, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση διάφορων δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα και η ακμή. Εδώ θα μάθεις πώς θα μεταμορφώσεις το βραδινό σου μπάνιο σε χαμάμ, γυμναστήριο και ινστιτούτο ομορφιάς και αδυνατίσματος.

Μην το «κάψεις»

Όλοι οι δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι το μακρύ, πολύ ζεστό μούλιασμα είναι πραγματικό αμάρτημα για την επιδερμίδα σου. Όταν συνηθίζεις να κάνεις μπάνιο με θερμοκρασία νερού μεγαλύτερη από του σώματός σου, οι πόροι ανοίγουν υπερβολικά, το δέρμα αφυδατώνεται και μπορεί να καταστραφούν κάποια ευαίσθητα τριχοειδή αγγεία, με αποτέλεσμα να σπάσουν. Αν λαχταράς ένα ζεστό μπάνιο, περιορίσου στο πεντάλεπτο και χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό κρεμώδες αφρόλουτρο με λάδι jojoba ή λάδι ελιάς.

Μερικές το προτιμούν… σκωτσέζικο!

Εναλλάσσοντας για λίγα δευτερόλεπτα το νερό μεταξύ κρύου και ζεστού θα σε βοηθήσει να αποθεραπευτείς από κάποιο μυϊκό τραυματισμό, ιδίως σε ιστούς που καταπονούνται από επαναλαμβανόμενες κινήσεις κατά την προπόνηση. Παράλληλα, με αυτή την ψυχρολουσία θα προσφέρεις ένα μίνι λίφτινγκ στην επιδερμίδα σου.

Αδυνάτισμα και αποτοξίνωση εξπρές

Ρίξε 1-2 κιλά χονδρό θαλασσινό αλάτι, που τονώνει και συσφίγγει το δέρμα, και 7 κουταλιές της σούπας φύκια, που αποτελούν μία από τις πιο πλούσιες «τροφές» για τα κύτταρα και βοηθούν στο αδυνάτισμα, σε μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν. Μείνε σε αυτή για 15-20 λεπτά εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ με σφουγγάρι ή βούρτσα στα σημεία όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα. Η θεραπεία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αποτοξίνωση και τη γρηγορότερη φυσιολογική αποβολή τοξινών από τον οργανισμό. Αν έχεις πρόβλημα με το θυρεοειδή σου, απόφυγε τα φύκια στο λουτρό και πρόσθεσε μόνο αλάτι.

Ινστιτούτο ομορφιάς

Καθισμένη μέσα στην μπανιέρα και ανάμεσα σε αρωματισμένους αφρούς, μπορείς να απλώσεις στο πρόσωπό σου μια μάσκα για την τόνωση των ιστών και των κυττάρων της επιδερμίδας σου. Στην αγορά θα βρεις μάσκες σε  διάφορες μορφές, κρεμώδεις ή τζελ. Προτίμησε εκείνες με εκχυλίσματα αιθέριων ελαίων λεβάντας ή χαμομηλιού, ενώ αν έχεις υπερβολικά λιπαρή επιδερμίδα, επίλεξε κάποια με βάση το φυσικό άργιλο και εκχυλίσματα από φύκια, γνωστά για τις εξισορροπιστικές τους ιδιότητες. Πώς θα την απλώσεις; Καθάρισε καλά το πρόσωπο και τα μάτια με τα συνήθη προϊόντα καθαρισμού σου.

Πριν απλώσεις τη μάσκα είναι καλό να κάνεις απολέπιση ώστε η επιδερμίδα, απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα, να απορροφήσει ευκολότερα τα ευεργετικά συστατικά της. Εναλλακτικά, μπορείς να γεμίσεις ένα μπολ με καυτό νερό και να σκύψεις πάνω από τους ατμούς καλύπτοντας το κεφάλι με πετσέτα, ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Άπλωσε ένα παχύ στρώμα μάσκας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για την οποία υπάρχουν ειδικά προϊόντα. Άφησε τη μάσκα να ενεργήσει ανάλογα με τις οδηγίες και αφαίρεσε με χλιαρό νερό ή βαμβάκι. Εάν έχεις βάλει μάσκα για βαθύ καθαρισμό, αφαίρεσέ την και άπλωσε την ενυδατική σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ