Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Nέο 13μελές Δ.Σ για τον ΟΛΠ- Πέρασε η πρόταση του ΤΑΪΠΕΔ

Αλλαγή διοίκησης στον ΟΛΠ δρομολόγησε το ΤΑΪΠΕΔ, καθώς υπερψηφίστηκε η πρόταση για έκτακτη γενική συνέλευση την 1η Απριλίου με θέμα την εκλογή του νέου 13μελούς Δ.Σ.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, καθώς με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται από το Δ.Σ., μέλη που διαφωνούν με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού. Η έκτακτη γενική συνέλευση θα συγκληθεί την 1η Απριλίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza. Σε αυτήν θα προταθεί νέο 13μελές Δ.Σ., το οποίο θεωρείται απαραίτητο για να προχωρήσει η παραχώρηση του ΟΛΠ στη Cosco.

Η απόφαση του σημερινού ΔΣ, θεωρείται ευρέως καθοριστικής σημασίας για την επίσπευση των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης, καθώς απαιτείται ακόμα σειρά αποφάσεων, η λήψη των οποίων με την παρούσα σύνθεση, εκτιμήθηκε ως δυσχερής από τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης, το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει ποσοστό της τάξης του 74% των δικαιωμάτων ψήφου.

Χθες θυμίζουμε ότι δόθηκε το πράσινο φως για τη σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μιας από τις τρεις σοβαρές εκκρεμότητες. Οι άλλες δύο αφορούν στην έγκριση της μεταβίβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και στην έγκριση της σύμβασης από το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ