Σταθάκης: Ανοίγουμε τις συζητήσεις σήμερα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση

«Σήμερα ανοίγουμε τις συζητήσεις για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση» είπε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στο συνέδριο «Digital Economy Forum 2016 - Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο ίδιος συνέχισε ότι με τη σταθεροποίηση της οικονομίας «με τη Συμφωνία του καλοκαιριού, τους δύο επιτυχημένους γύρους διαπραγμάτευσης το φθινόπωρο, την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ελάφρυνση του μακροπρόθεσμου χρέους και την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Σε ότι αφορά στα θέματα του υπουργείου Οικονομίας ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν νέες δράσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Επίσης είπε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Με το νέο πλαίσιο ενοποιούνται οι κανόνες διαγωνισμών και δημοσίων συμβάσεων για όλα τα έργα, υπηρεσίες και αγαθά μέσα από ένα πλαίσιο απόλυτα ηλεκτρονικό το οποίο θα επιτρέπει και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διεκδικήσουν μερίδιο αυτών των αγορών.

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τον Ιούνιο σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα παρουσιαστεί το νέο πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τέλος αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα όπως τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο, την αξιοποίηση του Πακέτου Γιουνκέρ και υπογράμμισε τη σημασία ότι άνοιξε Γραφείο στην Αθήνα η Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

 

Τέλος, τόνισε ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα σε συμφωνία με τους θεσμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ