Στο μη παρέκει η Ειδομένη: Πλακώνονται στο ξύλο μεταξύ τους οι πρόσφυγες για ένα σάντουιτς - Οι μανάδες βράζουν γρασίδι για τα παιδιά

Για αδιευκρίνιστους λόγους μια ομάδα προσφύγων επιτέθηκε σε μια άλλη και μάταια προσπαθούσαν οι ψυχραιμότεροι να τους ηρεμήσουν.

Λίγα μέτρα πιο μακριά, μητέρες προσπαθούν να ανάψουν φωτιά με ό,τι βρίσκουν προκειμένου να ζεσταθούν τα παιδιά τους για τα οποία βράζουν μέχρι και γρασίδι προκειμένου να αποκτήσουν είδος τροφής, όπως γράφει και η Daily Mail. 


Τις τελευταίες μέρες μάλιστα αρκετά ανήλικα έχουν προσβληθεί από ίωση με έντονες στομαχικές διαταραχές και η ανησυχία που υπάρχει για χειροτέρεψη της κατάστασης είναι έκδηλη.

Στην Ειδομένη αναμένεται ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.


Κλειστα για τρίτη ημέρα τα σύνορα


Ερμητικά κλειστή παραμένει για τρίτη ημέρα η σιδερόφραχτη πύλη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, από εκεί που πάνω από 13.000 πρόσφυγες, που βρίσκονται αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, θέλουν να περάσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Το πούλμαν της επιστροφής στον Πειραιά 

Απογοητευμένοι οι πρώτοι πρόσφυγες, από τα κλειστά σύνορα, ξεκίνησαν το δρόμο της επιστροφής στον Πειραιά χθες. Πρόκειται για το πρώτο δρομολόγιο με ασυνήθιστη διεύθυνση διαδρομής.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και το bloko.gr, το βράδυ της Τρίτης,  επίκειται η άφιξη στην Πύλη Ε-2 στο λιμάνι του Πειραιά, λεωφορείου που επιβίβασε στην Ειδομένη περίπου 45 μετανάστες Ιρακινούς και Αφγανούς.


Πρόκειται όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, για μετανάστες που δήλωσαν πως επιθυμούν να επιστρέψουν, έχοντας προφανώς συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει γι αυτούς ανοικτή πόρτα εισόδου προς βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ