Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το κουαρτέτο...κάνει comeback - Σκεπτική η Βελκουλέσκου στο αεροπλάνο για την Αθήνα (Φωτό)

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών, μετά το χθεσινό Eurogroup, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματευτικές συναντήσεις με την ελληνική πλευρά και να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση του προγράμματος. 

Μάλιστα η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, συνταξίδευε προς την Αθήνα μαζί με Έλληνες δημοσιογράφους, που επέστρεφαν από τις Βρυξέλλες μετά την μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές φαίνεται ότι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να μην παραταθεί άλλο η αβεβαιότητα της αξιολόγησης. 

Το «κλειδί» βρίσκεται στα χέρια του ΔΝΤ που δεν αναμένεται να επιμείνει πλέον στα πιο σκληρά μέτρα. Αλλά για να συμβεί αυτό, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν έτοιμοι για μεγαλύτερες παραχωρήσεις στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Έτσι η κυβέρνηση θα αποφύγει πιέσεις για θηριώδη –υπό τις κρατούσες συνθήκες- δημοσιονομικά μέτρα «εδώ και τώρα».

Ωστόσο για να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το χρέος τον Απρίλιο, μόλις κλείσει η αξιολόγηση (έως τις 20 Μαρτίου) και για έναν ολόκληρο μήνα θα πρέπει να «βρέχει» νομοσχέδια και εφαρμοστικούς νόμους. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φαντάζουν επίσης αναπόφευκτες, προκειμένου να κλείσουν το ταχύτερα τα μείζονα θέματα (συντάξεις και μέτρα λιτότητας κατά κύριο λόγο).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ