Όσα πρέπει να ξέρεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σου τώρα που η εποχή αλλάζει

Ο καιρός παίζει, αναμφισβήτητα, σπουδαίο ρόλο στην επιλογή προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

 Όσο ο χειμώνας προκαλεί χάος στο δέρμα μας, είμαστε συνηθισμένες σε κρέμες, έλαια και serum με βαριές συνθέσεις για να αποτρέψουμε την ξηρότητα. Ωστόσο – είτε το πιστεύεις είτε όχι -, η άνοιξη εμφανίζεται ξαφνικά και οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις υψηλότερες θερμοκρασίες – το ίδιο πρέπει να κάνει και η επιδερμίδα μας.

 

Τι πρέπει να ξέρεις την περιποίηση σου αυτή τη μεταβατική περίοδο που διανύουμε; Η Sunday Riley, ιδρύτρια της ομώνυμης σειράς περιποίησης, μας αποκαλύπτει τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας, σύμφωνα με δημοσίευμα του shape.gr.

 

«Όσο πλησιάζει η άνοιξη, προτίμησε προϊόντα που φωτίζουν, απολεπίζουν και ενυδατώνουν για να “πολεμήσουν” την ξηρότητα και τη νωθρότητα της επιδερμίδας που έχει μείνει από τον χειμώνα» εξηγεί. «Όλοι οι τύποι επιδερμίδας είναι επιρρεπείς στους ερεθισμούς, όσο ο καιρός αλλάζει. Είναι σημαντικό να κάνεις καθημερινή απολέπιση σε αυτή τη μεταβατική περίοδο προς την άνοιξη» λέει η Riley.

 

Aν έχεις ξηρή επιδερμίδα: «Όσο ο καιρός ζεσταίνει, μείωσε την ποσότητα προϊόντων με βαριές συνθέσεις και πρόσθεσε ένα αναζωογονητικό έλαιο που θα “σφραγίζει” την ενυδάτωση, ενώ παράλληλα θα “μάχεται” ενάντια στις γραμμές, τις ρυτίδες και τα νεκρά κύτταρα».

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα: «Aυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη, το οποίο ισοδυναμεί με έλλειψη νερού, όχι ελαίων. Τι χρειάζεσαι; Απολέπιση και προϊόντα με υγραντικά στοιχεία όπως υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη».

 

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα: «Μια αλλαγή στον καιρό είναι ένα εξωτερικός παράγοντας που, όμως, μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα και να προκαλέσει ερυθρότητα. To καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα για ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ το αγαπημένο μου συστατικό είναι το γερμανικό χαμομήλι. Και ποτέ να μη ξεχνάς το αντηλιακό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ