O Jake, το μικρό κουταβάκι, σώθηκε από την πυρκαγιά και έγινε… πυροσβέστης! (φωτό)

O μικρούλης Jake ήταν μόλις 3 εβδομάδων όταν βρέθηκε παγιδευμένος κάτω από ένα φλεγόμενο υπόστεγο...

Ευτυχώς, εκεί βρέθηκε ο πυροσβέστης Bill Lindler, που διέσωσε το μικρό κουτάβι. Από τη μάχη του με την πυρκαγιά, ο Jake «κληρονόμησε» εγκαύματα στα 3/4 του σώματός του. Η κατάσταση του ήταν τόσο σοβαρή που οι ιδιοκτήτες του, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες του καθημερινές ανάγκες, αποφάσισαν να τον εγκαταλείψουν, αφήνοντάς τον στον τοπικό κτηνίατρο.  

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Bill Lindler θα «έσωζε» τον μικρό Jake. Όταν, βλέπετε, άκουσε τα νέα, αποφάσισε να υιοθετήσει το μικρό κουτάβι, το οποίο σύντομα βρέθηκε να ζει μεταξύ των πυροσβεστών της πόλης Hanahan. 

Οι πυροσβέστες αγάπησαν τον Jake, ο οποίος έγινε η μασκότ του Πυροσβεστικού Τμήματος. Πολύ γρήγορα κατάφερε να αναρρώσει πλήρως και να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα. Σήμερα, μάλιστα, «δουλεύει» και ο ίδιος για λογαριασμό της Πυροσβεστικής.

Και μάλιστα επισήμως, καθώς έχει «προσληφθεί» (με την υπογραφή του) από το τοπικό τμήμα!

Έχει φυσικά και το δικό του σήμα!

Ο Jake επισκέπτεται μαζί με τους πυροσβέστες τα σχολεία της περιοχής και βοηθά τα παιδιά να μάθουν για την ασφάλεια από την φωτιά και τους τρόπους που πρέπει να αντιδράσουν σε περιπτώσεις ανάγκης. 

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Bill Lindler στο Bored Panda, σύντομα ο χαριτωμένος τετράποδος πυροσβέστης θα μπορεί να εργαστεί και σε πιο «βαριές» δουλειές της υπηρεσίας, καθώς εκπαιδεύεται για να ανιχνεύει γρήγορα καινούργιες πυρκαγιές!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ