Όλα όσα είπαν Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ & Ρέγκλινγκ μετά το Eurogroup: Επιστρέφουν οι δανειστές στην Αθήνα - Τα 5 σημεία που θέλουν ''δουλειά''

Το «έναυσμα» για τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος έδωσε ουσιαστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Ομως, υπενθύμισε, ότι υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις.

Παράλληλα, ο Ολλανδός- που επιβεβαίωσε την επιστροφή των δανειστών- έστειλε μήνυμα ότι πρέπει ακόμη να γίνει αρκετή δουλειά για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, κάτι που υπογράμμισε και ο Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας για πέντε συγκεκριμένους τομείς. Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε ότι οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα αύριο.

Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ άφησε ανοιχτό το παράθυρο να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να συμβεί αυτό, απάντησε: «Ναι και όχι. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος πρέπει να ξέρεις το πακέτο για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό όπως και τα δημοσιονομικά μέτρα. Θα υπάρξει ένα σημείο στον επόμενο μήνα που όλα αυτά μαζί θα γίνουν ταυτόχρονα», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τόνισε ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει γρήγορα.

«Αν θέλουμε πλήρη συμμόρφωση με τη συμφωνία, πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά. Τονίσαμε στο Eurogroup ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα. Υπάρχουν ακόμη δημοσιονομικά κενά και κάποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν πιο βαθιές. Καλέσαμε τους Θεσμούς και κυρίως την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθήσουν επιπλέον», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου μετά από το Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά το χρέος και την ελάφρυνσή του, συμπλήρωσε: «Εχουμε υποσχεθεί ότι αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει βιώσιμα διαχειρίσιμο το χρέος. Η συζήτηση αυτή θα είναι στο τραπέζι μας στο άμεσο μέλλον».

 

 

Μοσκοβισί: Δουλειά σε 5 ζητήματα
Ο Πιερ Μοσκοβισί από την πλευρά του δήλωσε χαρούμενος για τη συμφωνία στο Eurogroup που επιτρέπει την επιστροφή των Θεσμών.

Ομως, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά σε πέντε συγκεκριμένους τομείς: το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα» δάνεια και την ανεξάρτηση γ.γ. εσόδων.

Ακόμη, αναφερόμενος στη συζήτηση για το χρέος, ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να μετάσχει σε αυτή σε εποικοδομητικό κλίμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ