Τι είναι «σέξι» στον πλανήτη; Από τα οπίσθια της Κιμ στην Αμερική ως τους τεράστιους λοβούς στην Αφρική

Με το πέρασμα των χρόνων τα πρότυπα της ομορφιάς αλλάζουν και διαφοροποιούνται ανά περιοχή...

Παρόλο που στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο θα περίμενε κανείς αυτό να έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι απόλυτα, καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορές σχετικά με το τι θεωρείται «σέξι» από χώρα σε χώρα.

Kάποιες από τις διαφορές αυτές είναι στο επίκεντρο λίστας του The Richest στο YouTube.

Στραβά δόντια: Στη Δύση μπορεί να φοράμε σιδεράκια για να τα ισιώσουμε, αλλά στην Ιαπωνία το «yaeba» θεωρείται σέξι ως ένδειξη νεότητας.

Τέντωμα αυτιών: Τα τεντωμένα- παραμορφωμένα αυτιά, με τους υπερμεγέθεις λοβούς, θεωρούνται ομορφιά σε πολλά μέρη της Αφρικής.

Πρόσωπο «V»: Το πρόσωπο με σαγόνι που σχηματίζει «V» θεωρείται το πιο όμορφο σχήμα προσώπου στην Κορέα.

Τεντωμένα- υπερμεγέθη χείλη: Η γνωστή, περίεργη πρακτική που συναντάται σε φυλές της Αφρικής και του Αμαζονίου.

Υπερμεγέθη οπίσθια: Ή αλλιώς, «η εποχή της Κιμ Καρντάσιαν» στις ΗΠΑ.

Πολύ μικρά πόδια (δεμένα ώστε να παραμένουν έτσι): Τα «πόδια του Λωτού» ήταν μια αρχαία κινεζική πρακτική, η οποία συνεχίστηκε και για ένα διάστημα στον 20ό αιώνα. Τα πόδια των κοριτσιών δένονταν σε πολύ μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα την παραμόρφωσή τους και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Gyaru: Σημαίνει «κορίτσι» στα ιαπωνικά και είναι μια δημοφιλής υποκουλτούρα. Έχει να κάνει με έναν συνδυασμό της εμφάνισης κούκλας (έντονο μέικαπ, μαλλιά κλπ) με fake tan (στόχος το στιλ της Μπριζίτ Μπαρντό) κ.α.

Au Naturel: Πολλές Γαλλίδες αποστρέφονται το πολύ μέικαπ, προτιμώντας το λίγο ή και καθόλου, επιδιώκοντας να μοιάζουν όσο πιο φυσικές γίνεται. Ως εκ τούτου, ξοδεύουν πολλά χρήματα και χρόνο σε κρέμες και λοσιόν για τη φροντίδα του δέρματός τους.

Πάρα πολύ έντονα μάτια: Σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής θεωρούνται «τα παράθυρα της ψυχής». Πολλές γυναίκες σε αραβικές χώρες δαπανούν πολλά χρήματα σε μαύρο eyeliner για να τα τονίζουν στον υπερθετικό βαθμό- ειδικά σε χώρες όπου φαίνονται μόνο τα μάτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ