Απόφαση - βόμβα της Συνόδου Κορυφής: Κλείνουν τα σύνορα στον βαλκανικό διάδρομο - Δραματικές διαπραγματεύσεις Μέρκελ Νταβούτογλου

Σε άρθρο της η εφημερίδα Le Figaro αποκαλύπτει ότι οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα των Βαλκανίων και ότι η Ελλάδα συμφωνεί σε αυτό.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν και στο αντάλλαγμα, που θα είναι η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν στα σύνορα της χώρας μας.

 

Το γεγονός ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των «28» αφήνει να εννοηθεί ότι και η χώρα μας θα υπογράψει το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια. Αναμένονται εξελίξεις και αντιδράσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, το οποίο η Le Figaro έχει διαβάσει, η ΕΕ υπόσχεται «να κάνει το μάξιμουμ» υπέρ της Ελλάδας, χώρα που κινδυνεύει να γίνει πάρκινγκ για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες

«Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν την Κυριακή να κλείσουν τον Δρόμο των Βαλκανίων. Το κύμα των παράνομων μεταναστών που μεταφέρονται στα δυτικά Βαλκάνια φτάνει στο τέλος του: αυτός ο δρόμος θα είναι στο εξής κλειστός» αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων το οποίο θα δοθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας..

«Η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει το μάξιμουμ για να την βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση» συνεχίζει το κείμενο στο οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει οι 28 πρέσβεις των χωρών-μελών.


Αυτό σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμφώνησε να κλείσουν οριστικά τα σύνορα, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια και να μεταμορφωθεί η χώρα μας σε πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών!
Στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης που οδήγησε περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες στον δρόμο προς την Γερμανία και την βόρεια Ευρώπη. Οι 28 αποφασίζουν, επίσης, να φανούν ενωμένοι και αποφασιστικοί. Χωρίς να το λέει η Ευρώπη επικροτεί την κίνηση χωρών όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία και η Κροατία, οι οποίες έχουν ήδη παραβιάσει την ζώνη Σένγκεν και είχαν αρχικά κατηγορηθεί γι'αυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ