Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών «πετάμε» το χαρταετό της επικοινωνίας το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαρτίου

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, και μέσα από το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, «Ένας χαρταετός αλλάζει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών»,  φτιάχνουμε το δικό μας χαρταετό και κάνουμε δοκιμαστικές πτήσεις, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα.

 Εμπνευστής μας, ο Γουλιέλμος Μαρκόνι!   Ο σπουδαίος αυτός εφευρέτης , (Guglielmo Marconi, 25 Απριλίου 1874 - 20 Ιουλίου 1937) Ιταλός εφευρέτης, γνωστός ως ο πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση, και ενός ραδιοτηλεγραφικού συστήματος, θα είναι ο «ξεναγός» μας για τη μετάβαση στη μετα-ηλεκτρική περίοδο.
Στα συνεχή πειράματά του, αλλά και μετά που τελειοποίησε και έθεσε σε λειτουργία την εφεύρεσή του, χρησιμοποίησε αρκετές φορές, μεγάλους χαρταετούς για να σηκώσει και να τοποθετήσει ψηλά τις κεραίες του συστήματός του.


Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, «Ένας χαρταετός αλλάζει την ιστορία των τηλεπικοινωνιών», μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τον επιστήμονα Γουλιέλμο Μαρκόνι  και τις εφευρέσεις του, από την μουσειοπαιδαγωγό,  τον  «ακολουθούν» στην πορεία της ζωής του, ενώ  ένα επιδαπέδιο παιχνίδι, είναι το «εργαλείο», για να γίνει κατανοητή η σημασία της ασύρματης επικοινωνίας. Στο εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζουμε το δικό μας εικαστικό χαρταετό και κάνουμε δοκιμαστικές πτήσεις στην αυλή του μουσείου!

Ελάτε λοιπόν στο Μουσείο και «πετάξτε» μαζί μας, μια εβδομάδα πριν το καθιερωμένο πέταγμα του  χαρταετού, την Καθαρά Δευτέρα, σε μια δοκιμαστική «προ-πτήση»!
 


Μάρτιος: Σάββατο 5 - Κυριακή 6

  • Ηλικίες:  6-12 ετών ( ώρες:10.30-12 & 12.30-14.00 )
  • Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν. Απαιτείται κράτηση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ