Ειδικό πρόγραμμα για τον τουρισμό στην ταλαιπωρημένη Κω ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια ευρύτατης σύσκεψης η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, παρουσίασε το ειδικό πρόγραμμα που εκπόνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό της Κω.

Σε αυτό το τριετές στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνεται ειδικό πλάνο δράσεων για τον τουρισμό της Κω, λόγω των προσβλημάτων που προέκυψαν στο νησί από τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών.

Η υλοποίηση του σχεδίου τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, η οποία ξεκινά στις 9 Μαρτίου και η χρηματοδότησή του είναι εγγυημένη από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σκοπός της ευρύτατης σύσκεψης που έγινε σήμερα στο επαρχείο Κω είναι ο συντονισμός των τοπικών φορέων που υπηρετούν τον τουρισμό στο νησί αλλά και η συμπλήρωση και τροποποίηση του πλάνου που εκπόνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τις παρατηρήσεις των τοπικών τουριστικών παραγόντων

Μετά το πέρας της παρουσίασης του ειδικού προγράμματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε: "Δεν υπάρχει, πλέον, καθόλου καιρός για χάσιμο. Η Κως πρέπει να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στον τουρισμό. Οι συντονισμένες ενέργειες μπορούν να φέρουν γρήγορα και απτά αποτελέσματα. Περιμένουμε, λοιπόν, από τους τοπικούς φορείς τις προτάσεις και την έγκρισή τους για να προχωρήσουμε, σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού, στην επόμενη φάση υλοποίησης όλων των προγραμματισμένων δράσεων".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ