Το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Νταβούτογλου: Να μειωθούν οι προσφυγικές ροές - Μη στέλνετε 1.500 πρόσφυγες την ημέρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη μείωση και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, στη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Η συνομιλία που είχαν οι κκ Τσίπρας και Νταβούτογλου

 

Tσίπρας: Δεν μπορώ όταν περνούν 1.500 πρόσφυγες την ημέρα να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία

 

Nταβούτογλου: Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος. Μην ανησυχείς θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.
Γαλλικό πρακτορείο: Αγριο παζάρι στις Βρυξέλλες από την Αγκυρα

Μπορεί ο Νταβούτογλου να διαβεβαιώνει τον Ελληνα πρωθυπουργό πως τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό η Τουρκία θα συμβάλει στο βρεθεί λύση, ωστόσο η Αγκυρα θα ζητήσει πολλά ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η τουρκική πλευρά αναμένεται να επιδοθεί σε ένα άγριο παζάρι. Μάλιστα σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο η συνάντηση «δεν πρέπει να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά» στο ζήτημα. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η συνάντηση «πρέπει να αφορά και τις σχέσεις» της Τουρκίας με την ΕΕ.

 

«Δεν θέλουμε η Σύνοδος Κορυφής να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Πρέπει να λάβει υπόψη το σύνολο των θεμάτων της σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ» δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Εκτός από το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Σύνοδος πρέπει να δώσει την ευκαιρία για συνομιλίες σχετικά με το θέμα της κατάργησης των αδειών εισόδου προς τους τούρκους πολίτες, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, αλλά είναι αδύνατον να το καταφέρουμε σε μία μέρα» ανέφερε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ