Παντελής Παντελίδης: Όλα όσα είπε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή του

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Παντελίδη, Αναστάσιος Δέδες, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο Αναστάσιος Δέδες τόνισε ποια είναι τα στοιχεία αυτά τα οποία θα ερευνήσει ώστε να βγει το πόρισμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη

«Έχω επισκεφτεί τον χώρο, δεν έχω δει το αυτοκίνητο και θα συντάξω μια τεχνική έκθεση, στην οποία θα αποτυπώνονται τα τεχνικά στοιχεία για το συγκεκριμένο δυστύχημα. Το παζλ το συνθέτω με τρία στοιχεία: το πρώτο είναι ο παράγων άνθρωπος, στο οποίο είναι ένα θέμα που δεν εξαρτάται από μένα, είναι ιατρικής φύσεως θέματα. Το δεύτερο είναι το περιβάλλον, το σημείο όπου το όχημα εξετράπη της πορείας του και το τρίτο είναι το ίδιο το όχημα. Εγώ σαν πρώτη φάση, εξετάζω το περιβάλλον, το σημείο, τις μπάρες που υπήρχαν εκεί, τα τσιμεντένια στηθαία, κάνω μια αποτύπωση του χώρου και από εκεί και πέρα θα καταλήξω σε κάποια τεχνικά συμπεράσματα, όσον αφορά το περιβάλλον για την εκτροπή».

«Θα εξεταστούν όλα από πλευράς τεχνικής: πόσο ήταν η στροφή, η καμπυλότητά της, τι μπάρες υπήρχαν, τι συστήματα αναχαίτισης υπήρχαν εκεί. Εφόσον δω και το αυτοκίνητο και πάρουμε όλα τα στοιχεία από τον εγκέφαλο και αξιολογήσουμε και το ίδιο το αυτοκίνητο, θα συνδεθεί το παζλ από πλευράς τεχνικού κομματιού και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα το οποίο θα υπάρξει από τους ειδήμονες στα ιατρικά θέματα, θα συνταχθεί το συνολικό πόρισμα, το οποίο θα λάβει υπόψιν του βέβαια και την έκθεση των πραγματογνωμόνων που έχουν διοριστεί από την τροχαία. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται και λέγονται για το ότι πήγε αφρενάριστος και τέτοια, δεν είναι τεκμηριωμένα. Είναι νωρίς ακόμα για κάποια εκτίμηση. Ακόμα δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα. Αυτά είναι θέματα που απαιτούν χρόνο» είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Παντελίδη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ