Εδώ έζησαν παιδιά οι ηγέτες του πλανήτη: Ομπάμα, Μέρκελ, Πούτιν & Καμέρον

Σήμερα απολαμβάνουν τον χρόνο τους σε εντυπωσιακές κατοικίες στον κόσμο, κρατώντας τα ηνία μίας χώρας, που ζούσαν ωστόσο οι γνωστοί ηγέτες μερικά χρόνια πριν;

Η κατοχή του κλειδιού αυτών των σπιτιών είναι το αποκορύφωμα της καριέρας οποιουδήποτε πολιτικού και είναι η απόλυτη βιτρίνα της επιτυχίας - αλλά κάθε μεγάλη ιστορία έχει μια αρχή.

Οι ηγέτες που αποκαλούν αυτούς τους χώρους σπίτι τους, όπως αναφέρει το Business Insider, συχνά έχουν κάποιο πολύ πιο ταπεινό ξεκίνημα. 

Η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Αμβούργο, όπου ζούσε με τους γονείς της.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ήδη συνηθίσει σε ένα πλούσιο τρόπο ζωής. Γόνος μίας ευκατάστατης οικογένειας ζούσε σε ένα αρχοντικό στην εξοχή στο ήσυχο χωριό Peasemore της Αγγλίας

Η πολιτική άλλαξε ριζικά τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία πριν αρχίσει να κατοικεί σε πολυτελή σπίτια, ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα πάνω από το οπωροπωλείο του πατέρα της στο Grantham της Αγγλίας.

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέρασε τα εφηβικά του χρόνια σε αυτό το μικρό σπίτι στο Λέοντινγκ της Αυστρίας. Μετακόμισε εδώ με την οικογένειά του, όταν ήταν 9 ετών, τον Νοέμβριο του 1898.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, ανήκει στην περίπτωση ηγετών που οι γονείς τους επίσης είχαν υψηλή πολιτική θέση και έτσι ζούσαν σε αυτές τις υπερπολυτελείς κατοικίες από μικροί. Ο Τρουντό μεγάλωσε στο σπίτι που ζει και σήμερα. Ο πατέρας του Πιέρ Τρουντό υπήρξε ο 15ος πρωθυπουργός του Καναδά.

Ακριβώς όπως και με τον πρωθυπουργό του Καναδά, έτσι και η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Park Geun-hye πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην πολυτελή προεδρική κατοικία, τον Μπλε Οίκο, καθώς και ο πατέρας της Park Chung-hee, υπήρξε πρόεδρος της χώρα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ