Βάρδιες με απ’ όλα: Αστυνομικοί ήθελαν... βραδιές με γυναίκες στο τμήμα την ώρα της δουλειάς

«Παραγγελιά»… λυγερόκορμης συντροφιάς για να περάσουν όμορφα οι δύσκολες ώρες της βάρδιας στο Τμήμα Τροχαίας, που υπηρετούσαν, είχε κάνει ένας 31χρονος Ειδικός Φρουρός προκειμένου να ευχαριστήσει τον 38χρονο υπαστυνόμο.

Η επικοινωνία του είχε γίνει με τον 50χρονο φερόμενο «αρχηγό» κυκλώματος μαστροπών και διακίνησης λαθραίων ποτών, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στο «αίτημα» του αστυνομικού γιατί ήταν Σάββατο και οι κοπέλες ήταν απασχολημένες… full time!

 

«Να μας στείλεις απόψε στο τμήμα μία από τις ωραίες για να ευχαριστηθεί ο υπαστυνόμος που είμαστε μαζί βάρδια» είπε ο Ειδικός Φρουρός για να λάβει την παρακάτω απάντηση από τον «αρχηγό»: «Φίλε είναι δύσκολο απόψε. Είναι Σάββατο και τα κορίτσια έχουν φουλ πρόγραμμα. Θα το φροντίσω μια άλλη μέρα».

 

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας πως ο Ειδικός Φρουρός είχε παραγγείλει τρεις φορές από δύο κιβώτια λαθραίων ποτών, τα οποία είχε μεταπουλήσει σε καταστηματάρχες αποκομίζοντας κέρδος 2-3 ευρώ από το κάθε μπουκάλι.

 

Ερευνάται επίσης το ενδεχόμενο κάποιες φορές να είχε κάνει τον οδηγό μεταφοράς αλλοδαπών γυναικών σε ερωτικά ραντεβού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει οι αστυνομικοί σε μία ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις του αρχηγού του κυκλώματος στην οποία αναγράφονται διαφορά χρηματικά ποσά, παραγγελίες ποτών και τα νυχτερινά καταστήματα που θα τα παραλάμβαναν.

 

Οι «αδιάφθοροι» εξάρθρωσαν την εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας.

 

Συνελήφθησαν ο 50χρονος «αρχηγός», ένας 65χρονος, ένας 46χρονος και ο Ειδικός Φρουρός, ενώ κατηγορούμενος είναι και ο 38χρονος Υπαστυνόμος, ο οποίος φαίνεται να γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος και του Ειδικού Φρουρού. Αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

 

Το κύκλωμα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δρούσε από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών.

 

Ηγετικό ρόλο είχε ο 50χρονος, ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Επιπλέον, ο 50χρονος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία πραγματοποιούταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

 

Ο 65χρονος συλληφθείς προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο κατάστημα-μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

 

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναφέρουν ότι το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, ενώ και ο Υπαστυνόμος πριν από έναν περίπου χρόνο είχε επικοινωνήσει με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.

 

Σε κατ’ οίκων έρευνες οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 4 σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 18 συνολικά πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν υγρό αγνώστου συστάσεως, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθώς και μία ατζέντα με σημειώσεις, που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και παραλήπτες αυτών, δελτίο ταυτότητας του 46χρονου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια, 12 συσκευές κινητών τηλεφώνων και 72 χάρτινα κιβώτια, στα οποία αναγράφονταν επωνυμίες ποτών.

 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ