Οι "Άγγελοι του Τσάρλι": Σουηδέζες με μπικίνι κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης κολυμβητριών από πρόσφυγες

Γυναίκες στην πόλη Kalmar της Σουηδίας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μετά από σεξουαλικές παρενοχλήσεις 15 γυναικών σε πισίνες της πόλης.

Στο Kalmar των 36.000 κατοίκων, ζουν 6.000 πρόσφυγες σε 34 προσφυγικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή.

 

"Είμαστε εδώ για να μάθουμε σε αυτά τα αγόρια πως πρέπει να συμπεριφέρονται", αναφέρει η Siri Bernhardsson, που ηγείται της ομάδας που "αστυνομεύει" τις πισίνες φορώντας το μπικίνι τους.

"Βαρεθήκαμε οι άνδρες να νομίζουν ότι θα έρθουν στην Σουηδία και θα μπορούν να παρενοχλούν γυναίκες. Το μόνο που θέλουμε είναι να κολυμπάμε με την ησυχία μας" σημειώνει.

 

Η 24χρονη Siri είναι νοσηλεύτρια, και είναι μία από τις τέσσερις γυναίκες 'Groping Guards', δηλαδή μίας άτυπης πολιτοφυλακής γυναικών, οι οποίες ελέγχουν αν υπάρχουν άνδρες στις πισίνες οι οποίοι ενοχλούν τις γυναίκες.

 

Η 22χρονη Alexandra Mezher, είναι συνάδελφος στις κοινωνικές δομές της γυναίκας που δολοφονήθηκε από πρόσφυγα στο Gothenburg.
"Συμβαίνει παντού, στις συναυλίες, στα τρένα, στις πισίνες. Τα περισσότερα θύματα αισθάνονται ντροπή και δεν το αναφέρουν στην αστυνομία. Ξέρουμε ότι υπάρχουν επιθέσεις σε πισίνες που δεν αναφέρθηκαν", τονίζει.

Η Kalmar είναι μία ήσυχη πόλη στα νότια της Στοκχόλμης

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης οι δράστες με την απειλή ότι θα στραγγαλίσουν τα θύματα, τα θωπεύουν στο στήθος και τα γεννητικά τους όργανα.
"Σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθησαν να σύρουν τα κορίτσια μέσα σε αυτοκίνητα που περίμεναν με αναμμένη μηχανή, όμως αυτές ξέφυγαν", αναφέρει ο Ulf Karlsson.

Η Ella Sjoberg και η Malin Gustafsson είναι οι άλλες δύο γυναίκες της ομάδας που έγινε το big talking point της μικρής σουηδικής πόλης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ