Γιάνης Βαρουφάκης: Ο νέος επίσημος σύμβουλος του κόμματος των Εργατικών της Βρετανίας

Σύμβουλος του νέου αρχηγού του εργατικού κόμματος της Βρετανίας αναλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Islington Tribune ο κ. Corbyn μίλησε για το ενδιαφέρον του στον κ. Βαρουφάκη λόγω της εμπειρίας του στην Ευρώπη. Είπε σχετικά: «Νομίζω ότι ο τρόπος που μεταχειρίζονται την Ελλάδα είναι τρομερός και ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε.

 

Δεν είμαστε στην Ευρωζώνη αλλά είναι θέμα αντίληψης το πως μπορεί κάποιος να επιβάλει περικοπές στο δρόμο για την ευημερία ενώ αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να κάνει είναι να διευρύνει τις δυνατότητες για την ευημερία.

Ο κ. Corbyn είπε ότι ο πρώην υπ. Οικονομικών της Ελλάδας θα συμβουλεύει το Εργατικό Κόμμα «έως ένα βαθμό» και αποκάλυψε ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον σκιώδη Καγκελάριο για θέματα της οικονομίας. Η είδηση ήλθε την ώρα που ο πρώην δημοσιογράφος του Channel 4 και υπέρμαχος κατά της πολιτικής της λιτότητας Paul Mason, ανακοίνωσε την ένταξη του στο Εργατικό κόμμα.

 

Ο δημοσιογράφος και ντοκιμενταρίστας αποκάλυψε την αποχώρηση του απ' το τηλεοπτικό σταθμό ως μέρος ενός σχεδίου «να εργαστώ για λίγο έξω απ' το πλαίσιο» που καθορίζει το κανάλι. 

Ο κ. Βαρουφάκης, όπως σημειώνει η Telegraph, είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην ελληνική πολιτική σκηνή καθώς ηγήθηκε της προσπάθειας απόρριψης του σχεδίου μίας ακόμη ευρωπαΪκής διάσωσης που απαιτούσε περισσότερη λιτότητα στο αποκορύφωμα των χρηματοδοτικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ