Μήνυμα στήριξης του Πάπα Φραγκίσκου προς την Ελλάδα: Η χώρα προσφέρει στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια

Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας πριν από λίγο στους πιστούς που έχουν γεμίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Όπως τόνισε  ο Αργεντινός Πάπας, "στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις. Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών."

"Για τον λόγο αυτό", συνέχισε ο Πάπας Φραγκίσκος, "πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς -χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα- τις διαπραγματεύσεις."

Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Συρία, λέγοντας πως δέχθηκε "με ελπίδα την είδηση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία" και κάλεσε όλους τους πιστούς να προσευχηθούν "ώστε αυτή η ευκαιρία να μπορέσει να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό, διευκολύνοντας τις αναγκαίες ανθρωπιστικές βοήθειες. Και για να ανοίξει τον δρόμο στον διάλογο και στην τόσο επιθυμητή ειρήνη".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ