Nikkei: Γνήσια περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές καταβολές στην καρδιά του Κολωνακίου

Σε ένα "ιστορικό" κτήριο, επί της οδού Λεβέντη οι Μωράκης, Μελισσάρης και Κωνσταντίνου έστησαν έναν ιδιαίτερο γαστρονομικά και αισθητικά χώρο, "ναό" του ethnic food.

Πρόκειται για έναν χώρο που παλαιότερα φιλοξένησε φημισμένα μαγαζιά όπως το Bora Bora ή το Romeo. Σήμερα το "Nikkei" αναμιγνύει με ένα υπέροχο τρόπο την γνήσια κουζίνα του Περού με αρώματα και γεύσεις από την Ιαπωνία.

Οι τρεις ιδιοκτήτες βρίσκουν την συμπαράσταση του  Γιώργου Κωνσταντίνου, στο μάνατζμεντ αλλά και τη σπουδαία ατμοσφαιρική δουλειά του  αρχιτέκτονα-διακοσμητή Πανταλούκα, ό οποίος έφερε μέχρι και αργαλειούς-αντίκες από το ίδιο το Περού.

Και φυσικά τα υπέροχα φαγητά του σεφ Θάνου Στασινού, με εμπειρίες και από μεγάλα εστιατόρια του εξωτερικού, αλλά και τα ιδιόμορφα cocktail που ετοιμάζει o Bar Tender Σπύρος Κερκύρας.

Ανάμεσα στα τελευταία, μη ξεχάσετε να δοκιμάστε την περουβιανή grappa, ανάμεικτη με αυγό και φρούτα. Όσο για τα φαγητά; Πανσέτες χοιρινού με causas (περουβιανές πατάτες), λαυράκι με λάιμ και περουβιανό καλαμπόκι, gyoza με περουβιανό χοιρινό και άλλα πολλά...

Πληροφορίες: Nikkei, Λεβέντη 3 Κολωνάκι, 2107239366, 40 ευρώ το άτομο, facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ