Η νέα τρέλα στην Ευρώπη: Έφηβοι μεθούν με απολυμαντικό χεριών που περιέχει αλκοόλ - Μυαλά στα κάγκελα

Οι νεαροί Σουηδοί αγοράζουν και καταναλώνουν αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, μιας και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται δια ροπάλου στη χώρα.

Η αγορά του προϊόντος είναι απολύτως νόμιμη στη Σκανδιναβική χώρα, ενώ ορισμένα περιέχουν έως και 85% καθαρό οινόπνευμα. Αποτέλεσμα;

Δεκάδες έφηβοι καταλήγουν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Stefan Sund στον ραδιοφωνικό σταθμό SverigesRadio. To ΒΒC αναφέρει ότι η μόδα αυτή δεν περιορίζεται στη Σουηδία, καθώς υπάρχουν καταγγελίες βρετανικών νοσοκομείων ότι χρειάστηκε να απομακρύνουν τα απολυμαντικά τζελ από τους κοινόχρηστους χώρους ώστε να μην καταναλώνονται από επισκέπτες!

14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το αλκοολούχο τζελ

«Οι νεαροί φτάνουν στα επείγονται και τρομαγμένοι παραδέχονται ότι έχουν καταναλώσει αλκοολούχα τζελ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, που αποκάλυψε ότι η αστυνομία έχει ζητήσει από τους φαρμακοποιούς να μην είναι σε κοινή θέα τα απολυμαντικά αλλά να τοποθετηθούν πίσω από τον πάγκο!

Η νέα αυτή… πρακτική έγινε αντιληπτή από την αστυνομία την Πρωτοχρονιά και έκτοτε εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 σε μπαρ και εστιατόρια αλλά οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν φιάλες για το σπίτι μετά την ηλικία των 20 ετών. Δεν είναι η πρώτη φορά, που έφηβοι κατεργάζονται περίτεχνους τρόπους για να μεθύσουν. Εδώ και δεκαετίες, ανήλικοι αμερικανοί καταναλώνουν σιρόπι για το βήχα σε μεγάλες ποσότητες ενώ αρκετοί έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο από υπερβολική κατανάλωση στοματικού διαλύματος!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ