Λαμία: Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ξεκίνησαν με τα πόδια για τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα - Θα περπατήσουν 450 χιλιόμετρα!

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες, από τους περίπου 1.200 που διανυκτέρευσαν στην περιοχή, ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Λαμία για να φτάσουν στα σύνορα με τα Σκόπια.

 Πρόκειται για πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι βρίσκονται από χθες το απόγευμα σε διάφορα ξενοδοχεία της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κοντά σε ξενοδοχεία, κατά μήκος της εθνικής οδού, από χθες το απόγευμα έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία και σύμφωνα με τα σχέδια της αστυνομίας θα αρχίσουν σιγά-σιγά να κατευθύνονται προς την βόρεια Ελλάδα.

Όλη τη νύχτα οι πρόσφυγες ζητούσαν να φύγουν με τα λεωφορεία προς τα σύνορα, κάτι που δεν επέτρεπε η αστυνομία. Λίγο πριν τις 08.00 το πρωί πολλοί από αυτούς -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- εγκατέλειψαν τα λεωφορεία, πήραν στα χέρια τους της αποσκευές τους και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τα πόδια για να διανύσουν μια απόσταση που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Κάποιοι άλλοι έχουν κυριολεκτικά χαθεί μέσα στην πόλη της Λαμίας ψάχνοντας τρόπους για να μετακινηθούν προς τα σύνορα με άλλα μεταφορικά μέσα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ