Εξοργίστηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς με τα περί γραφειοκρατών υπαλλήλων & απάντησε στον Ιταλό δημοσιογράφο [βίντεο]

Τον θυμό του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά προκάλεσε η ερώτηση ενός Ιταλού δημοσιογράφου που αποκάλεσε «γραφειοκράτες» τους εργαζόμενους στην Κομισιόν.

«Σας ευχαριστώ που επαναλαμβάνετε και μας λέτε κατάμουτρα ότι είμαστε γραφειοκράτες. Σας έχω πει επανειλημμένως ότι δεν μας αρέσει αυτός ο όρος για την Ευρωπαϊκή δημόσια διοίκηση, για τους πολλούς χιλιάδες συναδέλφους που δουλεύουν για τους θεσμούς. Δεν πιστεύουμε ότι η λέξη “γραφειοκράτες” είναι η κατάλληλη για να περιγράψει τη δουλειά μας. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον όρο “γραφειοκράτες”, θα σας απαντώ ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται για τα συμφέροντα και των 28 κρατών -μελών».

 

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ο Ιταλός δημοσιογράφος που χρησιμοποίησε τον όρο «γραφειοκράτης» απευθυνόμενος στον Μαργαρίτη Σχοινά, έκανε ερώτηση που αφορούσε τον επικεφαλής του γραφείου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Martin Selmayr. Πιο συγκεκριμένα αμφισβήτησε αν η συμπεριφορά του κ. Selmayr «ήταν σύμφωνη με τα καθήκοντα των ευρω-γραφειοκρατών» των οποίων «οι μισθοί πληρώνονται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ