5 μύθοι για το σεξ μετά τον τοκετό: Ιδού όσα πιστεύουν οι γυναίκες μα δεν ισχύουν

Το παιδί «ήρθε» και στην κρεβατοκάμαρα επικρατεί νεκρική σιγή...

Προκατάληψη που απασχολεί πολλά ζευγάρια ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης ή πικρή αλήθεια;

1. Είναι φυσιολογικό να πονάς τις πρώτες φορές που κάνεις σεξ μετά τη γέννα;

Όχι, οι πόνοι κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι καθόλου φυσιολογικοί και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αγνοηθούν, εκτός κι αν υπάρχει ανάλογη προειδοποίηση από το γυναικολόγο λόγω ειδικών συνθηκών. Ελάχιστες φορές «δυσάρεστου» σεξ αρκούν για να το συνδυάσουμε υποσυνείδητα με φόβο και απέχθεια. Κι όταν συμβεί αυτό, δύσκολα επανερχόμαστε. Η μόνη σωστή αντίδραση: Σταματάμε αμέσως όταν νιώθουμε πόνο, ή συνεχίζουμε δοκιμάζοντας μια άλλη στάση. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να κλείσουμε ένα ραντεβού στο γυναικολόγο μας. Αν η εξέταση δείξει πως σωματικά είναι όλα εντάξει, υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες που προκαλούν πόνο κατά την ερωτική επαφή: σφίξιμο από φόβο (συχνά λόγω τομής ή αμυχής στο περίνεο) ή ένας ιδιαίτερα στεγνός κόλπος λόγω ορμονικής μεταβολής. Στην πρώτη περίπτωση βοηθούν η υπομονή, ο χρόνος και η τρυφερότητα, ενώ στη δεύτερη οι κολπικές κρέμες ή τα έλαια.

2. Μετά τον τοκετό, μια γυναίκα δεν είναι πια θελκτική

Ραγάδες, χαλάρωση στην κοιλιά, ελαφρώς πεσμένο στήθος… «Πώς είναι δυνατόν να αρέσω έτσι στον άντρα μου;». Αυτή η απορία βασανίζει πολλές γυναίκες μετά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Αδικαιολόγητα, όμως. Οι μπαμπάδες έχουν τελείως διαφορετική άποψη. Για την πλειοψηφία των αντρών, γοητευτική είναι η γυναίκα που εκτελεί με επιτυχία ό,τι αναλαμβάνει. Μια νέα μαμά είναι η προσωποποίηση ενός μοναδικού ταλέντου της φύσης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι μπαμπάδες αρέσκονται να βλέπουν την αγαπημένη τους να θηλάζει το μωρό τους. Είναι πολύ περήφανοι για το τι κατορθώνουν καθημερινά οι γυναίκες τους, κι αυτό τις κάνεις ιδιαίτερα θελκτικές στα μάτια τους.

3. Ο θηλασμός μειώνει τη διάθεση για σεξ

Ο αληθινός «δολοφόνος» της ερωτικής διάθεσης είναι η κούρασή μας. Ιδιαίτερα οι μαμάδες που ξυπνάνε περισσότερες από δύο και τρεις φορές μέσα στη νύχτα εξαιτίας του μωρού, γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει απόλυτη εξάντληση. Ένας τρόπος να ξεκουράζεστε περισσότερο είναι να βάλετε την κούνια του μωρού δίπλα στο κρεβάτι, ώστε να το θηλάζετε «σχεδόν» στον ύπνο σας. Έτσι, το πρωί θα αισθάνεστε πιο ξεκούραστη και θα έχετε περισσότερη δύναμη και διάθεση για πράγματα που σας χαροποιούν περισσότερο, από το να κυκλοφορείτε τη νύχτα σαν ζόμπι.

4. Οι άντρες θέλουν συντομότερα από τις γυναίκες σεξ μετά τον τοκετό

Μπορεί να συμβαίνει σε κάποιους, όπως αναφέρει το imommy.gr, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για την πλειοψηφία. Ο σεξουαλικά καταπιεσμένος σύζυγος, που ύστερα από λίγες εβδομάδες αποχής κυκλοφορεί με το μάτι του να γυαλίζει, είναι μια απαρχαιωμένη και βλακώδης αντίληψη. Ανεξάρτητα από το ποιος θα εκδηλώσει πρώτος την ερωτική επιθυμία, γεγονός είναι ότι για το 90% των νέων γονιών αυτή η φορά αποτελεί τη δεύτερη «πρώτη φορά».

5. Μετά από καισαρική τομή, η ερωτική ζωή του ζευγαριού επανέρχεται πιο σύντομα απ' ό,τι μετά από το φυσιολογικό τοκετό

«Save your love channel» (Προφύλαξε το ερωτικό σου κανάλι): Με αυτό το σλόγκαν διαφημίζουν μαιευτήρια στην Αμερική την καισαρική τομή. Η θεωρία ότι, λόγω της επέμβασης, προφυλάσσεται ο γυναικείος κόλπος, άρα «σώζεται» η ερωτική ζωή του ζευγαριού, δεν αποτελεί αιτία για να προχωρήσουμε σε μια μη αναγκαία χειρουργική επέμβαση. Ακόμη και μια μεγάλη τομή στο περίνεο χρειάζεται το πολύ έξι εβδομάδες για να αποκατασταθεί πλήρως, ενώ ο ίδιος ο κόλπος επανέρχεται σχετικά γρήγορα μετά τη γέννα. Σε αντίθεση με την τομή της καισαρικής, η οποία χρειάζεται πολύ περισσότερο για να επουλωθεί, αφού σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ένα χρόνο μετά η τομή αποτελεί ευαίσθητη περιοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ