Πώς είπατε; Απαγορεύεται το κινητό στις ανύπαντρες γυναίκες της Ινδίας - Σε λίγο και στ' αγόρια

Σε μία άκρως παρίεργη απαγόρευση προχώρησαν οι αρχές σε ένα χωριό της πολιτείας Γκουτζαράτ, στα δυτικά της Ινδίας.

Δεν επιτρέπουν την χρήση κινητών τηλεφώνων στις ανύπαντρες γυναίκες, καθώς θεωρούν ότι αυτού του είδους η τεχνολογία είναι «επιβλαβή για την κοινωνία».

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο  Ντέβσι Βανκάρ, αρχηγός του χωριού Σουράτζ, με πληθυσμό 2.000 κατοίκων, οι ιθύνοντες της κοινότητας έκριναν πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων από τις ανύπαντρες γυναίκες συνιστά «όχληση για την κοινωνία», καθώς οι συσκευές αυτές αποσπούν την προσοχή των νεαρών γυναικών από τις σπουδές τους και τις υποχρεώσεις τους στο νοικοκυριό. Προσέθεσε δε ότι η ίδια απαγόρευση θα επιβληθεί σύντομα και στα αγόρια που βρίσκονται σε ηλικία για να πάνε σχολείο.

Στην περίπτωση που μία νεαρή γυναίκα «συλληφθεί» να μιλάει ή να έχει στην κατοχή της ένα τηλέφωνο, θα καταβάλλει πρόστιμο 2.100 ρουπιών (27 ευρώ), επισήμανε το συμβούλιο, που επίσης προσφέρει το ποσό των 200 ρουπιών (2,6 ευρώ) σε όσους καταγγείλουν τους παραβάτες.

Οι νεαρές γυναίκες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο των γονέων τους ή των συγγενών τους, σύμφωνα με τον αρχηγό του χωριού.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι έχει αναλάβει πρωτοβουλία με τον τίτλο «Ψηφιακή Ινδία» για την εξάπλωση της ψηφιακής τεχνολογίας, σε μια χώρα όπου σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ