Συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου: Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε πεζός στο Προεδρικό Μέγαρο από το Κοινοβούλιο, όπου πριν από λίγο μίλησε στην Ολομέλεια για το «παράλληλο πρόγραμμα», συνοδευόταν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

«Επέστρεψα από μια εξαιρετικά δύσκολη σύνοδο. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η προσφυγική κρίση αναδεικνύει τις αδυναμίες της Ευρώπης. Παράλληλα, μίλησε για τις αξίες της Ελλάδας, τις αξίες της ΕΕ και τόνισε ότι η χώρα μας πρωτοστατεί στην προστασία των πανανθρώπινων αξιών.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει μακριά, αν μοιράζει μόνο βάρη σε ορισμένους. Τα βάρη πρέπει να μοιράζονται εξίσου» σημείωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα της Συνόδου, καθώς «έκλεισε», όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, το θέμα της Σένγκεν.

Είπε ακόμη ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πως υπάρχει ευρύτατη υποστήριξη στις θέσεις της Ελλάδας (σ.σ. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου).

«Είναι απαραίτητο να υπάρξει εθνική γραμμή και αρραγές μέτωπο. Είναι πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας μικρής χώρας» είπε και υπογράμμισε την ανάγκη για χάραξη εθνικής γραμμής, προκειμένου να δούμε τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος εκτίμησε ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση. «Αυτό που κινδυνεύει είναι ο πυρήνας της ΕΕ. Εμείς λέγαμε ότι δεν είναι το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος. Το πρόβλημα είναι υπαρξιακό. Χαίρομαι γιατί και οι άλλοι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν την ίδια λέξη» τόνισε.  

Εμείς έχουμε κάνει το χρέος μας, τόνισε ακόμη ο Πρόεδρος και, παραπέμποντας στον Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. «Αυτό το είπε ο κ. Ολάντ για να δείξει ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης» σημείωσε.

Όσο για το εσωτερικό, σημείωσε: «Αυτονόητο το μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Είμαι βέβαιος ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ