Ντέιβιντ Κάμερον: Στις 23 Ιουνίου το δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου κρίνεται η παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε., καθώς αυτή θα είναι η ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντ. Κάμερον.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Κάμερον τόνισε απευθυνόμενος στους Βρετανούς ότι «η επιλογή είναι τώρα στα δικά σας χέρια, αλλά η δική μου συμβουλή είναι ξεκάθαρη: Πιστεύω ότι η Βρετανία θα είναι ασφαλέστερη, ισχυρότερη και σε καλύτερη κατάσταση εάν παραμένει μέλος της Ε.Ε.».

Έτσι στη βούληση των πολιτών της Βρετανίας πέρασε πλέον η απόφαση εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ντ. Κάμερον και των υπολοίπων ηγετών της Ε.Ε.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Κάμερον κέρδισε πολλά από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και όλα δείχνουν -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου – ότι η Γηραιά Αλβιόνα θα παραμείνει μέλος της Ένωσης, με όλες τις πλευρές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το τελικό και όπως όλα υποδεικνύουν θετικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ