Αθώα η Φανή Χαλκιά για την χρήση απαγορευμένων ουσιών

Απαλλάχθηκε ομοφώνως η Φανή Χαλκιά από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αφού έγινε δεκτό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων το επιχείρημα της υπεράσπισης ότι έπεσε θύμα των νοθευμένων σκευασμάτων που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά.   

Το Εφετείο απήλλαξε ομοφώνως τόσο την πρωταθλήτρια, όσο και τον προπονητή της, Γιώργο Παναγιωτόπουλο.   Η υπόθεση ντόπινγκ που εκδικάζεται τους τελευταίους μήνες και στην οποία κατηγορούνται δεκάδες αθλητές, προπονητές και παράγοντες αφορά τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ (WADA) το 2008.

Στις έρευνες βρέθηκαν θετικά δείγματα αρκετών Ελλήνων αθλητών.   Οι θετικοί στους ελέγχους αθλητές βρέθηκαν αντιμέτωποι πέραν των αθλητικών πειθαρχικών κυρώσεων και με ποινικές διώξεις για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη και την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ