Βόμβα Λεβέντη: Αν δεν δεχθεί ο Μητσοτάκης οικουμενική με Τσίπρα θα σηκωθεί ο Καραμανλής με 40 βουλευτές

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θεωρεί θέμα χρόνου τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχρεωθεί να πει το "ναι".

Ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έριξε μία "βόμβα": "Εάν ο Μητσοτάκης δε δεχθεί οικουμενική με τον Τσίπρα, θα σηκωθεί ο Καραμανλής με 40 βουλευτές και θα την κάνει αυτός", προέβλεψε. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως εκείνος θα στήριζε ένα τέτοιο σενάριο, ενώ εξέφρασε την προτίμησή του σε έναν τεχνοκράτη εξωκοινοβουλευτικό για να ηγηθεί της οικουμενικής κυβέρνησης, κατονομάζοντας τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συνέχισε. Και μπορεί να την εξασφαλίσει ένα κυβερνητικό σχήμα με 240 βουλευτές, πρόσθεσε. "Αυτό θέλουν οι ξένοι, για να έρθουν επενδύσεις", τόνισε. Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως -με τα σημερινά δεδομένα- δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή. "Υπάρχουν βουλευτές που έχουν αίσθημα ευθύνης", σημείωσε και πρόσθεσε "το τσαμπί θα χάνει μία-μία ρώγα από αύριο. Γιατί δε μπορεί να γίνουν όλοι ρόμπες", διερωτώμενος εάν η Κυβέρνηση επιθυμεί "ηρωική έξοδο".

Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του για τις περικοπές στις συντάξεις. "Χωρίς χρήματα, να μείνουμε με τις παλιές συντάξεις δε γίνεται", είπε χαρακτηριστικά και έκανε άλλη μία πρόβλεψη: "Η μπίλια θα κάτσει στο 30% κάτω σε όλα!" Αναγνώρισε ότι η φορολογία σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες ισοδυναμεί με "σφαγιασμό". Ωστόσο, είπε πως τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο με το διάλογο.

Προέτρεψε τους αγρότες να έλθουν στη Βουλή και να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς και εν συνεχεία να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, περί "παραπλάνησης" των αγροτών προεκλογικά, ο κ. Λεβέντης ήταν ξεκάθαρος: "Την αλήθεια είπε ο Σγουρίδης". Έπλεξε το εγκώμιο του Μανώλη Σφακιανάκη για το έργο που έχει επιτελέσει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. "Όταν σφαγιάζουν τον Σφακιανάκη", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, "αυτό δείχνει ότι θέλουν κομματόσκυλα να προωθήσουν".

Ερωτηθείς για το προσφυγικό, το οποίο διχάζει την Ευρώπη, ο Βασίλης Λεβέντης έθεσε το ερώτημα "Ο Τσίπρας ή οι Ευρωπαίοι θέλουν σύνδεση του χρέους με το προσφυγικό;", εκφράζοντας την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός "παρακαλάει να το δουν έτσι οι Ευρωπαίοι", με απώτερο σκοπό να παραμείνει στην εξουσία. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ