Κέιτ Μίντλετον: Ας κάνουμε πραγματικά τη διαφορά για μια ολόκληρη γενιά νέων παιδιών

Είναι τόσο μεγάλο προνόμιο να έχω την ευκαιρία να είμαι «Προσκεκλημένη Συντάκτρια» της Huffington Post UK σήμερα και να γιορτάζω την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται για την βελτίωση και την κατανόηση της ψυχικής υγείας των νέων παιδιών. 

Η σειρά «Young Minds Matter» («Τα Νεαρά Μυαλά Έχουν Σημασία») που ξεκινά σήμερα, είναι μια νέα ρουμπρίκα στα πλαίσια της οποίας θα ερευνώνται ζητήματα και έργα που αφορούν στην ψυχική υγεία των νέων παιδιών.

 

Αρκετά σύντομα έπειτα από τον γάμο μου, άρχισα να εργάζομαι με φιλανθρωπικές οργανώσεις για να βοηθήσω εκείνους που είχαν επηρεαστεί από προβλήματα όπως οι εξαρτήσεις, η διάλυση της οικογένειας και τα ευάλωτα παιδιά. Όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, συχνά άκουγα δακρύβρεχτες ιστορίες για ζωές που είχαν συντριβεί, με ολέθριο αντίκτυπο για όλους τους εμπλεκόμενους, κυρίως για τα παιδιά.

 

Αυτό που δεν περίμενα ήταν να διαπιστώνω ότι επανειλημμένα, τα ζητήματα που οδηγούσαν τους ανθρώπους στην εξάρτηση και σε λήψεις καταστροφικών αποφάσεων έμοιαζαν σχεδόν πάντοτε να απορρέουν από ανεπίλυτες προκλήσεις της παιδικής ηλικίας.

 

Μου έγινε σαφές ότι πολλά παιδιά - ακόμη και εκείνα μικρότερα των πέντε ετών - υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν πολύπλοκα προβλήματα χωρίς να διαθέτουν την συναισθηματική αντοχή, την γλώσσα ή την αυτοπεποίθηση ώστε να ζητήσουν βοήθεια. Και ήταν εξίσου σαφές ότι δεδομένου ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας εξακολουθούν να αποτελούν θέματα ταμπού, ακόμη και πολλοί ενήλικες συχνά φοβούνται υπερβολικά να ζητήσουν βοήθεια για τα παιδιά που είναι υπό την προστασία τους.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ