Τουρκία: Νέα επίθεση με 7 νεκρούς την ώρα των ανακοινώσεων Νταβούτογλου!


Η έκρηξη έπληξε θωρακισμένο όχημα σε οδό που συνδέει το Ντιγιάρμπακιρ στα νοτιοανατολικά με την περιοχή Lice. Προηγουμένως πηγές δήλωναν ότι στόχος είχε γίνει στρατιωτικό κομβόι.
 

Το νέο χτύπημα έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας με 28 νεκρούς για την οποία ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα.
«Η Τουρκία δεν θα διστάσει να εξασκήσει το δικαίωμά της σε αυτοάμυνα, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και τόνισε:

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με αποφασιστικότητα κατά των ανδρείκελων των ξένων δυνάμεων που διέπραξαν αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτές».

ΟΗΕ και ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση, εκφράζοντας την ελπίδα να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Την συμπαράστασή τους στην Άγκυρα εξέφρασαν και οι ΗΠΑ, σημειώνοντας: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας, έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, έναν ισχυρό σύμμαχο».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα το βράδυ της Τετάρτης, όπου ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη καθώς διέρχονταν από το σημείο στρατιωτικά οχήματα με αποτέλεσμα 28 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 26 ήταν στρατιώτες- να χάσουν την ζωή τους και 61 να τραυματιστούν.
Πάντως ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση και έχουν αναγνωριστεί οι δράστες, τονίζοντας ότι το χτύπημα πραγματοποίησε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η επίθεση υλοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία, κάτι που όπως τόνισε, αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι της Συρίας που στελεχώνουν το YPG, αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση.

Κατονόμασε ως άμεσα υπεύθυνο για την επίθεση το καθεστώς της Δαμασκού και διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να βομβαρδίζει θέσεις των YPG στη Συρία.
Ωστόσο, ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, ο Σάλεχ Μούσλιμ Μουχάμαντ, διέψευσε κάθε ανάμειξη της στρατιωτικής πτέρυγας των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.


«Αυτό είναι απολύτως αναληθές. Οι Κούρδοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην Άγκυρα. Αυτό που συνέβη, σχετίζεται με την μάχη της Τουρκίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, μέλη του οποίου ζουν στην Τουρκία» δήλωσε ο Σάλεχ Μούσλιμ, στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ