Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα απέναντι στην Ε.Ε

Έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «σταθερό φίλο της Ελλάδας» τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο Juncker - έναν σταθερό φίλο της  Ελλάδας - τις πρόσφατες εξελίξεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα».

«Επανέλαβα στον Πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια θέση μας, ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας δεν θα αποτελούσε καμία λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Διατύπωσα στον Πρόεδρο της Επιτροπής τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την εθνική πολιτική, την οποία η χώρα μας έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει μια σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην Ε.Ε. Το προσφυγικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, όμως, μόνο με την κατασκευή των hot spots. Η Ευρώπη θα πρέπει - και αυτή - να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία θα πρέπει να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, όπου η Τουρκία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία. Και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο Ε.Ε. και Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, σε αυτήν του τη διάσταση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ