Sempre la Grecia: Άρωμα "παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 ελλήνων εικαστικών

Στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, η συμμετοχή ελλήνων εικαστικών έφερε ξεχωριστό αέρα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.

Η έκθεση, η οποία οργανώθηκε από το εικαστικό κίνημα Open Art Code και επιμελήθηκε απο την ιστορικό τεχνης κ.Έμμυ Βαρουξάκη, έχει τίτλο "Sempre la Grecia" υπενθυμίζοντας την άρρηκτη και διαχρονική σχέση των δύο πολιτισμών και την μεταξύ τους όσμωση.

Μίνα Κορδάλη, Άσπα Παπαλεξανδρή, Δήμητρα Μουτζούρη

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης κ.Ευάγγελος Υφαντίδης της Μητροπόλεως Ιταλίας και Μάλτας, που ιερουργεί στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία κ. Συμεών Λιναρδάκης και η σύζυγος του, η κόμισσα Καίτη Αλβερά, η Katerina Karpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών  και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο εκ Βερολίνου συλλέκτης κ. Νίκος Κατσόμαλλος και η σύζυγος του Χρυσέττα, καθώς και πολλοί επίτημοι και φιλότεχνοι της ιστορικής πόλης της Βενετίας.

Άσπα Παπαλεξανδρή, Νίκη Μιχαηλίδου, Δήμητρα Μουτζούρη, Κατερίνα Σωρούλα

Χορηγός της βραδιάς ήταν η Τράπεζα Banca Intermobilare di Investimenti e Gestioni

Δήμητρα Μουτζούρη

Έλαβαν μέρος οι εικαστικοί: Ανδρέας Δεβετζής, Μίνα Κορδάλη, Νίκη Μιχαηλίδου, Μαρία Μουριάδου, Δήμητρα Μουτζούρη, Φωτεινή Οθωναίου, Άσπα Παπαλεξανδρή, Κατερίνα Σωρούλα, Παντελής Χανδρής, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ