Ο δήθεν νόστιμος Αυστριακός ΥΠΕΞ απειλεί και προκαλεί: Ένα 24ωρο να κλείσουν τα σύνορα, θα ζητήσετε βοήθεια!

Η απειλή είναι ξεκάθαρη και έρχεται δια στόματος του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών με δηλώσεις του στην εφημερίδα Τα Νέα. Και θέλει να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ ως μέσο πίεσης τόσο προς την Αθήνα όσο και προς τους ίδιους τους πρόσφυγες!

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια», είπε ο Σεμπάστιαν Κουρτς μιλώντας στα Νέα, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο.

 

Και θεωρεί ότι η αποβολή της Ελλάδας από τη Σένγκεν, γιατί αυτό προτείνει ουσιαστικά, θα στείλει μήνυμα στους πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν πως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη! «Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, τότε όλο και λιγότεροι θα πάρουν το δρόμο» τόνισε ο Αυστριακός υπουργός.

«Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα. Εάν δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, τότε θα πρέπει να είναι τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ» είπε και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία παρά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Και όπως επεσήμανε, δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία θα το κάνει, αλλά τα Σκόπια είναι.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα, όπως και η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ που κατά καιρούς έχει... απαιτήσει την απομόνωση της Ελλάδας και την αποβολή της από τη Συνθήκη Σένγκεν. Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό στην Αυστρία και συγκυβερνά με Σοσιαλδημοκράτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ